Vicki Bernadet: 'No pararem de lluitar perquè els infants no pateixin violència sexual'

La valldoreixenca ha rebut la Creu de Sant Jordi per la seva lluita contra l'abús sexual a menors


  • Comparteix:

Vicki Bernadet amb la Creu de Sant Jordi / Foto: Gabinet de Comunicació del President

Vicki Bernadet amb la Creu de Sant Jordi / Foto: Gabinet de Comunicació del President

L'activista social valldoreixenca Vicki Bernadet ha rebut la Creu de Sant Jordi per la seva lluita contra l'abús sexual a menors en un acte que s'ha celebrat aquest dimarts al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat. En el discurs després de rebre el guardó, Bernadet ha assegurat que són moltes 'les persones i entitats que no pararan de lluitar perquè els infants no pateixin violència sexual ni de cap mena'. La valldoreixenca ha fet una crida a 'deixar la por de banda' i assumir la responsabilitat com a societat de 'prendre decisions que prioritzin la protecció a la infància'.


Bernadet també ha volgut mostrar el seu agraïment a la "Vicki de cinc, de sis, de 14 i de 16 anys" per haver sigut "tan forta i haver resistit" i donar-li l'oportunitat de "començar de zero".

La valldoreixenca, supervivent d'abús infantil, va fundar el 1997 l'associació FADA, reconvertida en Fundació Vicki Bernadet el 2006, per tal d'ajudar les víctimes com ella. Bernadet va ser pionera en evidenciar aquesta gran xacra social i en emprendre un gran treball, des del món associatiu, per treure a la llum els abusos i ajudar a prevenir-los. El seu projecte busca proporcionar ajut a les víctimes supervivents perquè es puguin sentir acompanyades i escoltades, i per evitar que pateixin el rebuig social, la incomprensió i la solitud.

Moment del discurs fet per Vicki Bernadet amb l'atenció dels altres premiats i assistents

Moment del discurs fet per Vicki Bernadet amb l'atenció dels altres premiats i assistents / Foto: Gabinet de Comunicació del President

La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la identitat o en el pla cívic i cultural. Enguany, el premi ha distingit vint personalitats i deu entitats, entre ells, el cineasta Agustí Villaronga -a títol pòstum-, el festival Sónar, el grup Sopa de Cabra, el pintor i escultor Antoni Miró, l'actriu Julieta Serrano, l'activista i expresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, el músic Jaume Sisa, l'advocat i escriptor Antoni Gelonch i el pintor Joan-Pere Viladecans.

Foto de família dels distingits amb la Creu de Sant Jordi amb Vicki Bernadet (de blau) a primera fila a l'esquerra de la imatge

Foto de família dels distingits amb la Creu de Sant Jordi amb Vicki Bernadet (de blau) a primera fila a l'esquerra de la imatge / Foto: ACN (Albert Hernández)




Vicki Bernadet

El que ens cal és molta més celeritat a l'hora de prendre decisions i prioritzar la protecció a la infància. Deixem de banda la por i assumim la responsabilitat que ens toca i protegim la nostra infància.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.