El Mercat de Pagès reivindica la sobirania alimentària en el pregó de Festa Major de Mira-sol

El barri ha encetat tres dies de gresca que comptaran amb una vintena d'activitats per a tots els públics


  • Comparteix:

Mira-sol ha donat el tret de sortida auqest divendres a la Festa Major del barri. La cultura popular ha arrencat amb la tradicional cercavila entre l'Escola-Institut Catalunya i el Casal d'una festa grossa que, en el seu primer dia ha destacat pel seu to reivindicatiu de la mà del pregó a càrrec del Mercat de Pagès i de productors i clients habituals del mercadet. El paradista Benjamí Albarado ha posat la lupa en la necessitat de fomentar el consum de proximitat que, segons apunta, és el que 'veritablement millora la qualitat de vida de la ciutadania'.

A més de reivindicar i defensar la sobirania alimentària, el pregó també ha servit per posar de manifest el factor social del mercat, que ajuda a teixir comunitat entre les entitats i veïns del barri. De la mateixa manera, els pregoners també han mostrat la seva preocupació pel canvi climàtic davant els presents al Casal, entre els quals també hi havia alguns dels nous regidors que componen el ple municipal.

El primer tinent d'alcaldia, Carles Brugarolas, ha parlat en representació de l'Ajuntament acompanyat de diversos regidors del govern i de l'oposició i ha defensat l'esperit de la gresca i de poble que conserva Mira-sol. Brugarolas també ha recordat que comunitats com aquesta "són les que fan que la societat vibri i sigui dinàmica".

La Festa Major de Mira-sol s'allargarà durant tot el cap de setmana amb propostes com un mercat de Festa Major, funcions de teatre, vermuts musicals, sardanes, entre d'altres.

CONSULTA EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR AQUÍ







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.