La Rural i la Florestina s'uneixen per crear la cervesa 'Es Ara' que naixerà a finals d'any

La 1a Festa de la Sega de Collserola s'ha fet aquest dissabte per celebrar aquest projecte en comú


  • Comparteix:

Moment de la 1a Festa de la Sega de Collserola / Foto: Cedida

Moment de la 1a Festa de la Sega de Collserola / Foto: Cedida

La cervesa santcugatenca 'Es Ara' naixerà a finals d'any en un projecte comú entre dues associacions agrícoles, la Rural i la Florestina. La 1a Festa de la Sega de Collserola celebrada aquest dissabte als terrenys de la Rural, a Valldoreix, ha servit per recollir l'ordi, un dels elements que es necessiten per crear la cervesa artesanal. La jornada també ha servit per fer tasts de la cervesa Florestina, de tomàquet mandó, concerts i jocs infantils i familiars. La Rural i la Florestina han explicat que aquest és un projecte en comunitat i que vol aplegar més pagesos de Collserola per fer difusió d'aquest nou producte artesanal.

L'ordi i el llúpol són dos dels ingredients que es necessiten per fer cervesa i cal paciència per recollir-la. El primer pas s'ha fet aquest dissabte amb la recollida de l'ordi i a finals d'agost serà el moment de recollir el llúpol. Després serà temps de crear la nova cervesa, 'Es Ara' i que serà una realitat a finals d'any.

D'esquerra a dreta, Alfred March i Oriol Josa

D'esquerra a dreta, Alfred March i Oriol Josa / Foto: Cugat Mèdia


La Rural i la Florestina volen consolidar aquest projecte en comunitat seguint els passos de la cervesa Florestina que el 2024 complirà 10 anys d'existència. Una cervesa que té set estils diferents i que fabrica uns 20.000 litres cada any des de la Florestina i que es ven a diferents bars de Sant Cugat, la Floresta i Rubí, entre d'altres.

El soci fundador de la Rural, Alfred March, ha destacat que "nosaltres com a pagesos volem trobar sentit a provar nous cultius que s'adaptin a la nostra realitat com poden ser l'ordi o el llúpol". De la seva banda, el coordinador de projectes comunitaris de la Florestina, Oriol Josa, ha ressaltat que "la nostra idea és fer una cervesa més local, més participativa i que més comunitats s'adhereixin a aquest projecte".




Oriol Josa

Volem fer una cervesa que sigui molt local, participativa i que l'ordi i el llúpol siguin protagonistes.

Alfred March

Nosaltres com a pagesos volem trobar sentit a provar nous cultius que s'adaptin a la nostra realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.