Aquestes són les obres que l'Ajuntament té en marxa aquest estiu

Són una desena de projectes que s'estan executant


  • Comparteix:

Imatges dels treballs que s'estan fent a La Unió / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatges dels treballs que s'estan fent a La Unió / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Una desena de projectes s'estan materialitzant durant l'estiu. Aprofitant aquests mesos d'activitat més baixa a la ciutat, l'Ajuntament aprofita per tirar endavant obres i treballs a la via pública i equipaments. Les iniciatives que aquí es recullen suposen una inversió de 18 milions d'euros.

Projectes
  • Substitució gespa camp futbol-11 Mira-sol (493.932,35 euros): instal·lació de gespa d'última generació i un nou sistema de reg, canvi de l'enllumenat per projectors led i homologació del camp 'FIFA Quality'. La previsió és que acabi a l'agost.


  • Substitució gespa camp de rugbi sud ZEM La Guinardera (577.814,13 euros): instal·lació de gespa d'última generació, amb base amortidora i reblert 100% orgànic, que permetrà mantenir l'homologació (FER) i seguir competint en la Divisió d'Honor. Les obres començaran a l'agost i duraran sis setmanes.


  • Reurbanització de l'avinguda Can Volpelleres a l'accés a l'escola Pins del Vallès (495.235,12 euros): les obres van començar al juny i formen part del pacte d'inversions 2020-2023 entre l'Ajuntament i l'AMB. Està previst que acabin durant l'agost; a la tardor, però, es farà la plantació de la jardineria.


  • Carril bici de la carretera de Rubí (461.893 euros): tram entre el carrer de Prat de la Riba i l'avinguda dels Països Catalans. Els vehicles es desvien pel lateral. Està previst que duri mig any.


  • Instal·lació de càmeres de control Zona de Baixes Emissions (2.941.111,84 euros): s'està ampliant la xarxa de fibra òptica als districtes i barris i a Valldoreix. Són 35 quilòmetres de cable que permetrà la instal·lació de càmeres "per a la millora de la mobilitat". Està previst que els treballs, que van començar a l'abril, acabin al setembre.


  • Complex aquàtic Mira-sol (5.996.603,85 euros): les obres van començar al març i duraran uns 20 mesos.


  • Itinerari de vianants i bicicletes entre la Floresta i Valldoreix a la carretera BV-1462 i millora de les interseccions amb el Camí Antic de Terrassa (2.106.160,68 euros): inclou la construcció d'una rotonda i d'un itinerari per a vianants i bicicletes per 3,5 metres d'amplada. És una obra cofinançada per la Diputació, l'Ajuntament i l'EMD que va començar a l'octubre i durarà 17 mesos.


  • Vianantització carrer Anselm Clavé (876.446,22 euros): està previst que les obres acabin aquest mes.


  • Reurbanització de l'avinguda Cerdanyola (1.605.114,82 euros): els treballs per a la segona fase van començar el 12 de juliol per a la vianantizació del tram entre el passeig de Torre Blanca i el carrer Borrell. Les obres van començar a principis d'any, amb la millora del clavegueram. Tot plegat forma part del pacte 2020-2023 entre l'Ajuntament i l'AMB; és l'administració supramunicipal qui gestiona els treballs. Està previst que tot plegat estigui enllestit a l'octubre


  • Equipament escenotècnic al Teatre la Unió (2.213.274,94 euros): el projecte garantirà els sistemes permanents d'escenari, de cortinatges, audiovisuals i lumínics de Sala Clavé i Teatre, així com graderia plegable de seients en teatre i mobiliari de camerinos. Els treballs van començar al gener i està previst que acabin a finals d'any.


  • Obres de rehabilitació de les cobertes de llevant del Monestir (557.213,92 euros): es farà un enderroc de les cobertes dels espais sotacobert situats al sector de llevant de l'església i construcció de noves cobertes i passeres perimetrals. Tot plegat ha de servir per resoldre filtracions, alliberar les visuals de la volumetria del cimbori respecte les cobertes i crear un futur recorregut visitable i turístic. El finançament és repartit entre l'Ajuntament (326.973,13 euros) i l'AMB (230.253,69 euros). Les obres van començar a finals de l'any passat i haurien d'acabar al novembre.


  • Obres d'execució del Pla de cales al Pont-Aqüeducte de Can Vernet (48.239,11 euros): els treballs permetran el reconeixement exhaustiu de la infraestructura i la creació d'una passera per a la ciutadania. Les obres van començar a mitjans de juny i haurien d'estar enllestides aviat.


    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.