Sant Cugat, segon municipi de la comarca amb més creixement de llars

El 2021 la ciutat registrava 31.329 llars, la majoria formades per tres persones o més


  • Comparteix:

El nombre de llars a Sant Cugat va créixer un 5,7% / Foto: Cugat Mèdia

El nombre de llars a Sant Cugat va créixer un 5,7% / Foto: Cugat Mèdia

El nombre de llars a Sant Cugat va créixer un 5,7% entre 2011 i 2021, sent la segona ciutat que més ho ha fet a la comarca. Ho indica el cens de població i habitatges publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que recull un estudi del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que assenyala que l'1 de gener de 2021 hi havia 31.329 llars a la ciutat, 1.688 més que 10 anys abans. L'increment més destacats a la comarcaés a Castellar del Vallès (+8,3%), seguit de Montcada i Reixac (+5,1%). Pel que fa al tipus de llar segons el nombre de membres, les més freqüents a Sant Cugat són les formades per dues persones, que representen un 24,8% dels casos, seguida de les llars de quatre persones (23,6%).



Sant Cugat també destaca per ser el segon municipi de la comarca que té un percentatge més alt de llars formades per cinc o més membres. Amb un 12,6% de llars d'aquest estil, la ciutat només és superada per Matadepera (16,9%). En nombres absoluts, Sant Cugat és el tercer municipi del Vallès Occidental amb més llars de cinc o més membres, amb un total de 3.947. Terrassa, amb 6.868, i Sabadell, amb 6.183, són les ciutats que completen el podi.



Pel que fa a la grandària mitjana, la ciutat registra una xifra de 2,89 membres per llar. En aquest sentit, el municipi també se situa en la part alta d'aquest índex, empatat amb Viladecavalls i només superat per Matadepera (3,08).

L'estudi del consell comarcal també assenyala que un 9% de les llars residents a la comarca són de persones soles amb 65 anys o més, principalment de dones. Les llars d'aquest tipus han crescut un 7,8% en els darrers anys fins a arribar a representar al voltant d'una de cada cinc llars a la comarca (21,7%). D'aquestes llars, en més de 31.000 resideix una persona sola de 65 anys o més. A Sant Cugat, un 6,9% de les llars són d'aquest tipus. El municipi del Vallès on aquest fenomen es produeix més sovint és Badia del Vallès (11,6%) i Sabadell (10,7%).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.