Premiat un projecte final de màster sobre els usos del Torrent dels Alous

Els arquitectes Marc Vizcarra i Oriol Riera signen el treball


  • Comparteix:

Imatge de la infraestructura viària del projecte / Foto: Cedida

Imatge de la infraestructura viària del projecte / Foto: Cedida

Els arquitectes Marc Vizcarra i Oriol Riera van guanyar el Premi de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, que atorga l'Institut d'Estudis Catalans, i el Premi Càtedra Batlleroig 2022 de la UPC pel projecte final de màster 'Parc productiu del Torrent dels Alous: Masterplan per a la connexió verda i la intensificació de l'activitat econòmica entre Rubí i Sant Cugat'. L'estudi reivindica un urbanisme en el qual els polígons industrials no visquin d'esquena a les ciutats.

Vizcarra i Riera han volgut revertir la imatge d'espais residuals i poc segurs que generen els polígons industrials per convertir-los en zones on poder passejar i estar-hi. Amb aquest objectiu, els arquitectes han connectat dos punts verds del Torrent dels Alous de manera que han teixit un ''arxipèlag de barris productius envoltats per aquest escenari verd'', ha explicat Marc Vizcarra a Cugat Mèdia.

Aquests microbarris productius s'articularien a través d'espais centrals interiors, a manera de patis col·lectius pensants per a activitats com, per exemple, la càrrega i descàrrega o d'altres qüestions logístiques.

El projecte s'ha emmirallat en casos d'èxit com un a Amsterdam i un altre al barri de Brooklyn, a Nova York, però amb la diferència que la idea dels catalans aporta un ''model molt més sa i més enriquidor per a la societat'', ha afegit Vizcarra.





Marc Vizcarra

Vam trobar dues bosses verdes al Torrent dels Alous que es podien interconnectar. Vam fer una aproximació a un arxipèlag de barris productius envoltats per aquest escenari verd.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.