Consells del Club Muntanyenc per gaudir de la natura de manera segura

La planificació és cabdal abans de començar qualsevol excursió


  • Comparteix:

Excursionistes en ruta / Foto: pexels

Excursionistes en ruta / Foto: pexels

L'estiu i les vacances afavoreixen l'arribada de visitants al medi natural. Les bones condicions climatològiques són un efecte crida per aquells que, amb més o menys experiència emprenen una ruta per la muntanya. Ara bé, com podem gaudir d'aquest entorn de manera segura? El membre de l'Escola de Muntanya del Club Muntanyenc i instructor d'escalada de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) Quino Hernández explica a Cugat Mèdia tot el que cal tenir en compte per gaudir de la natura sense perill.

Abans d'emprendre la ruta hem de planificar-nos: pensar on anem, equipar-nos, comprovar la previsió meteorològica i tenir en compte a quina hora sortirem i a quina hora tenim previst tornar.

Un cop hàgim arribat a lloc hem de continuar tenint present el temps que dedicarem a la nostra excursió. ''No començarem una ruta al Puigmal a les quatre de la tarda perquè se'ns pot fer de nit'', explica Hernàndez. El desnivell del camí i la nostra condició física també són factors a tenir en compte. El membre del muntanyenc adeverteix que, en moltes ocasions, ''s'ha de ser humil i saber tornar enrere'' davant les situacions que s'esdevinguin.

En cas que ens agafi un imprevist enmig de la muntanya, el també instructor de la FEEC detalla que el primer que s'ha de fer és trucar el 112, ''el número d'emergències a Europa''. Hernández recomana portal el mòbil amb prou bateria, descarregar-se la ruta i tenir en compte en quins punts del nostre trajecte no hi ha cobertura. Si no tenim cobertura, el membre del muntanyenc remarca que ''depèn d'on estiguem haurem d'intentar baixar o sortir d'allà.''

Sobre l'equipació, Quino Hernández recalca que l'imprescindible és portar un bon calçat, roba d'abrigar, un impermeable, aigua, menjar, crema solar, una manta tèrmica i una petita farmaciola amb una navalla i unes tiretes.


Quino Hernández

Una manta tèrmica no pesa i ens pots treure d'un compromís. I encara que sigui una petita navalla i dues tiretes, és el mínim que hauríem de portar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.