Un desfibril·lador salva la vida a un usuari d'FGC

L'emergència sanitària va tenir lloc a l'estació de les Planes i va requerir la intervenció d'una dotació del SEM


Temes relacionats

Instal·lats els 16 primers desfibril·ladors perquè Sant Cugat estigui cardioprotegida (31/jul/15)


  • Comparteix:

Imatge de l'incident del diumenge a la tarda a l'estació FGC de les Planes / Foto: Cedida

Imatge de l'incident del diumenge a la tarda a l'estació FGC de les Planes / Foto: Cedida

Un desfibril·lador ha salvat la vida d'un usuari dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que ha patit una aturada cardíaca aquest diumenge a la tarda. L'emergència sanitària va tenir lloc a l'estació de les Planes i va requerir la intervenció d'una dotació del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) que, en aquest cas, va arribar al lloc dels fets des de la seu de Barcelona. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, la desfibril·lació va aconseguir reanimar la víctima, que a hores d'ara ja es troba en un estat de salut favorable. Sant Cugat compta amb un total de 30 desfibril·ladors repartits en diferents espais públics de la ciutat amb l'objectiu que la ciutat continuï sent un municipi cardioprotegit.

La instal·lació dels desfibril·ladors va arribar a Sant Cugat gràcies al programa de promoció de la salut cardiovascular que promou l'Ajuntament. L'objectiu és fer disminuir el nombre de víctimes per mort sobtada cardíaca que, a Sant Cugat, s'estima que són al voltant de 40 per any.

Com actuar davant d'una possible aturada cardíaca?

Davant d'una possible aturada cardíaca, qualsevol ciutadà podrà utilitzar un dels desfibril·ladors que hi ha a la trama de la ciutat i fer una primera atenció, de forma gairebé immediata, a la persona afectada. L'ús dels desfibril·ladors permet guanyar temps i salvar vides, ja que, en cas d'aturada cardíaca, cal actuar de forma ràpida. Gràcies als 30 desfibril·ladors que l'Ajuntament va instal·lar i va posar al servei de la ciutadania a partir del 2016, Sant Cugat ja és, a tots els efectes, un municipi cardioprotegit.

Per actuar davant de qualsevol altra emergència, cal posar en marxa l'anomenada cadena de supervivència. Trucar al 112, el massatge cardíac i l'ús d'un desfibril·lador extern automàtic (DEA) en són les baules principals mentre no arriben els serveis mèdics. Per això cada cop hi ha més ajuntaments que instal·len DEAs en llocs públics o els adquireixen pels seus vehicles policials, amb l'esperança que es pugui ajudar ràpidament una possible víctima.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.