El Centre d'Alt Rendiment actualitza el protocol de protecció d'infants i adolescents

És l'únic centre d'alt rendiment del món que disposa d'aquesta eina de protecció de menors i joves esportistes


  • Comparteix:

Moment de la visita institucional al CAR, aquest dimarts / Foto: Generalitat

Moment de la visita institucional al CAR, aquest dimarts / Foto: Generalitat

El Centre d'Alt Rendiment (CAR) ha revisat i millorat el protocol de protecció d'infants i adolescents amb l'objectiu de crear un entorn orientat a l'excel·lència que ajudi al desenvolupament integral de les i els esportistes, especialment els menors d'edat. Les novetats que introdueix l'eina són la creació de la figura del delegat de protecció, la creació d'un circuit d'intervenció, accions de sensibilització i formació entre esportistes, entrenadors/es, famílies i personal, i la carta de compromís per a qui tracti, dins del CAR, amb nens, nenes i adolescents.

Segons el director del CAR, Ramon Terrassa, el protocol de protecció s'alinea amb la missió del centre de garantir la formació integral de l'esportista. L'eina inclou les novetats de la legislació vigent i ha estat elaborada amb l'assessorament de la Unitat Funcional a l'Abús i el Maltractament (UFAM) de l'Hospital de Sant Joan de Déu, referent assistencial en aquest àmbit. El CAR, a més de protegir qualsevol tipus de violència o maltractament, serà especialment curós 'amb dues formes de violència: el dopatge i el mal ús de l'exigència'.

El CAR ha presentat aquest dimarts el protocol a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i la secretària General de l’Esport i l'Activitat Física, Anna Caula. També hi han acudit l'alcalde, Josep Maria Vallès; el tinent d'alcaldia de Drets, Bernat Picornell; la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy i el tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró.

Campuzano ha afirmat que el recent 'cas Rubiales' posa de manifest més que mai la necessitat de disposar d'eines pioneres de protecció com la del CAR. Des de l'Ajuntament, Aristoy s'ha felicitat pel pas fet pel CAR de revisar el protocol de protecció i aplaudeix el paper d'acompanyament integral d'aquest.





Carles Campuzano

L'escàndol del senyor Rubiales ens ha d'encoratjar perquè la cultura del món de l'esport sigui un espai de respecte i estima cap als professionals de l'esport.

Gemma Aristoy

Per a Sant Cugat tenir el CAR ja és un grandíssim orgull. El fet que, a més, disposin d'aquesta eina d'acompanyament és una molt bona notícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.