La Marxa Infantil comença a escalfar motors a 10 dies de tancar-se el període d'inscripcions

Al voltant de 500 parelles ja s'han inscrit a la popular cursa, que enguany se celebra el 8 d'octubre i aposta per la sostenibilitat i la inclusió


  • Comparteix:

El Club Muntanyenc ha presentat la cursa d'enguany en un acte a la seva seu / Foto: Cugat Mèdia

El Club Muntanyenc ha presentat la cursa d'enguany en un acte a la seva seu / Foto: Cugat Mèdia

El Club Muntanyenc Sant Cugat ha presentat aquest dijous la 64a edició de la Marxa Infantil, que se celebrarà el 8 d'octubre. Les inscripcions, que es van obrir l'1 de setembre i es tancaran el dia 25, avancen a bon ritme i segons el club ja hi ha al voltant de 500 parelles apuntades, la meitat del màxim de participants previstos. El recorregut, d'uns 10 quilòmetres, tornarà a endinsar-se al parc natural de Collserola, per la zona de Torre Cendrera, el pi d'en Xandri i Torre Negra. La sortida i l'arribada serà al parc de Ramon Barnils i hi poden participar infants de set a 12 anys.

Un dels coordinadors de la Marxa, Olivert Giralt, ha explicat que aquest any ha coincidit l'inici de les inscripcions amb l'inici de curs i les escoles "estan centrades en el que han d'estar, i no en promoure la Marxa". Tot i això, confien que arribaran a les 1.000 parelles.

INSCRIU-TE AQUÍ A LA MARXA INFANTIL 2023.

Un cop es tanquin les inscripcions s'obrirà el període per recollir el dorsal i la resta del material: del 26 de setembre al 4 d'octubre.

La Marxa enguany tindrà un caràcter sostenible i solidari. Per aquesta edició, la cursa té el segell 'Petjada verda' de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i bona part dels regals als guanyadors seran ecològics. Pel que fa al punt solidari de la cursa, cada inscripció inclou l'aportació d'un euro al projecte 'Gimnàstica sense barreres', que treballa perquè nens i nenes amb discapacitat intel·lectual puguin realitzar tota o una part de les sessions dels grups d'iniciació de la secció de gimnàstica del Club Muntanyenc.

Per altra banda, des del club recorden que disposen de cadires adaptades per a la muntanya perquè infants amb algun tipus de mobilitat reduïda també puguin participar en la Marxa Infantil.

Guanyadors del concurs de dibuixos

Enguany, el dibuix guanyador que il·lustrarà la samarreta de la Marxa és de Laia Pascual Santos, de l'escola Collserola. El cartell guanyador ha estat obra de Jana Calvo Albareda, de l'escola Santa Isabel. En total, s'han presentat 1.153 dibuixos per al concurs. D'aquests, els 24 finalistes es poden veure en una exposició a la seu del Club Muntanyenc.




Oliver Giralt

El problema de les inscripcions d'aquest any és que ha coincidit l'inici de les inscripcions amb l'inici de curs. Llavors, a l'inici de curs les escoles no estan per promoure la Marxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.