Onada de robatoris amb força a l'interior de vehicles a Sant Cugat

En el primer semestre de 2023 es van produir 96 delictes d'aquest tipus, un 53% més que en el mateix període de l'any passat


Temes relacionats

Es disparen les ciberestafes i baixen els robatoris dins de vehicles aparcats (13/feb/23)


  • Comparteix:

La majoria de robatoris es fan rebentant el vidre o forçant el pany / Foto: Creative Commons

La majoria de robatoris es fan rebentant el vidre o forçant el pany / Foto: Creative Commons

Els robatoris amb força a l'interior de vehicles han repuntat a Sant Cugat durant el primer semestre de 2023. Després de dos anys en què aquest tipus de delicte va disminuir un 22% a la ciutat, en els primers sis mesos d'enguany s'han produït 96 robatoris amb força a l'interior de vehicles, un 53% més que en el mateix període de 2022, segons han explicat els Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia. Els robatoris es produeixen sobretot en aparcaments de centres comercials i el 'modus operandi' dels lladres acostuma a ser sempre el mateix: forçar el pany o rebentar un vidre per poder accedir a l'interior del vehicle.

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra fan pedagogia i demanen a la ciutadania que no deixi objectes de valors dins del vehicle, ja que "el cotxe no és una caixa forta". Els lladres busquen vehicles que des de fora es pugui apreciar algun objecte de valor, es parapeten entre els cotxes estacionats i procedeixen a cometre el delicte. Des del cos policial apunten que els pàrquings dels centres comercials són un dels espais on es produeixen més robatoris perquè els delinqüents es poden fer passar per clients.

Repunt de robatoris en les últimes setmanes

La setmana passada es van produir dos robatoris amb força a l'interior de vehicles: un al pàrquing del Sant Cugat Centre Comercial i un altre a la via pública. Aquest tipus de delicte, però, repunta encara més la setmana anterior. Es van produir fins a tres robatoris a la via pública, dos robatoris al pàrquing del Sant Cugat Centre Comercial, dos robatoris a pàrquings de restaurants i un robatori a un hipermercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.