Més d'un centenar de ciclistes fa camí cap a la mobilitat sostenible a Sant Cugat

La ciutat estrena una nova Setmana de la Mobilitat Sostenible amb l'objectiu de promoure alternatives al vehicle privat


Temes relacionats

Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a partir d'aquest cap de setmana (16/set/23)

Sant Cugat estrena nous carrils bici per facilitar l'arribada a l'escola (10/set/23)

L'Assemblea de la Bici, en contra de la retirada de les pilones a l'Anella Verda (19/jul/23)

'En bici sense edat' o com la gent gran se sent acompanyada per ciclistes voluntaris (19/jul/23)


  • Comparteix:

Més d'un centenar de ciclistes de totes les edats ha unit esforços, aquest diumenge, per conscienciar sobre les alternatives existents al vehicle privat contaminant. Tot plegat ho han fet a través de la ja tradicional pedalada popular que ha donat el tret de sortida, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. La bicicletada, que ha començat a la plaça de la Vila i que ha comptat amb el suport de la Unió Ciclista Sant Cugat, ha tingut un recorregut de nou quilòmetres que ha fet que xics i grans visibilitzessin la necessitat de continuar apostant per la mobilitat sostenible.

Sant Cugat s'ha sumat a una iniciativa global que s'estendrà fins al 22 de setembre i que omplirà la ciutat amb diverses activitats per promoure, entre la ciutadania, noves formes de moure's, fent ús del transport públic, de la bicicleta o bé anant a peu.

Una altra de les activitats que s'ha realitzat a la plaça de la Vila ha estat el circuit de seguretat viària de karts a pedals, on infants i adults han pogut conduir aquests vehicles per un circuit urbà ideat a càrrec de Protecció Civil i la Policia Local del municipi.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, s'ha mostrat molt satisfet amb la xifra de participants i ha refermat el seu compromís amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. "És important visibilitzar alternatives al vehicle convencional amb iniciatives com aquestes", ha apuntat. Tot i les alternatives esmentades, Vallès també ha tornat a refermar la seva aposta per facilitar la mobilitat amb el vehicle privat per la ciutat.

La pedalada també s'ha fet ressò, un any més, del programa de voluntariat social 'En bici sense edat'. Un programa ideat per millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones grans i persones amb mobilitat reduïda, gràcies a passejades amb tricicles elèctrics adaptats perquè puguin gaudir d'una volta per la ciutat.


Josep Maria Vallès

Tirar endavant iniciatives com aquestes serveix per visibilitzar que Sant Cugat també és transitable en bicicleta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.