La Transeines: 700 quilòmetres de lluita contra les addiccions

10 pacients del centre Eines han recorregut Catalunya per potenciar la reinserció


  • Comparteix:

La desena de participants de la Transeines a la seva arribada a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La desena de participants de la Transeines a la seva arribada a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La 5a edició de la Transeines, caminada de gairebé 700 quilòmetres que tracta la drogodependència a través de l'esport, ha posat el punt final aquest dissabte a l'Hípica de Can Calders després d'un mes de travessa ininterrompuda per tot Catalunya. Els 10 participants s'estan rehabilitant d'addiccions i aquesta caminada cerca el treball en equip i la cooperació. El director del centre d'addiccions Eines, Àlex Florensa, ha destacat 'la bona acollida d'aquesta 5a edició on s'han assolit els objectius grupals d'aquesta acció'. L'alcalde, Josep Maria Vallès, la regidora de Salut i Voluntariat, Núria Fernàndez, i la regidora d'Esports i Cultura, Núria Escamilla, han rebut els participats davant una cinquantena de familiars.

La Transeines, promotora de valors

El recorregut, de 670 quilòmetres, es va iniciar a Vielha el 23 d'agost i ha finalitzat aquest dissabte, 23 de setembre, a l'Hípica Can Calders. Per tant, 31 dies de caminada ininterrompuda, però amb aturada diària a cada població per conscienciar a la població de la crueltat de les addiccions i de com superar-les. Tots els participants ja porten de mig any fins a un any i mig en un procés de rehabilitació i la Transeines és una manera d'ajudar-se mútuament per superar dificultats.

Història i voluntariat

L'edició d'enguany ha incorporat el voluntariat concretament a Roda de Ter. Aquell dia els participants no van caminar i van netejar un terreny ple d'herbes. També hi ha hagut temps per a la història. Per exemple, conèixer el Monestir de Poblet.

El director del centre d'addiccions, Àlex Florensa, destaca que "els participants han après a conviure i gaudir de la vida novament". Florensa també ha explicat que està preparant una caminada en solitari des de la Jonquera fins a Tarifa aturant-se per fer xerrades a diferents poblacions per conscienciar a la població de les addiccions.


Àlex Florensa

Han après a conviure, a sentir i a gaudir de les coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.