Les AFA de Sant Cugat alcen la veu contra 'retallades' municipals a l'escola pública

L'Ajuntament assegura que "no es retallarà res essencial" i que alguns serveis no s'estan donant "perquè s'ha d'aprovar el pressupost"


  • Comparteix:

Alumnes d'una classe de l'institut-escola Catalunya / Foto: Cugat Mèdia

Alumnes d'una classe de l'institut-escola Catalunya / Foto: Cugat Mèdia

L'inici del curs escolar a Sant Cugat ha començat amb els ànims escalfats. Després que l'escola La Mirada i la seva 'eterna provisionalitat' protagonitzessin l'actualitat durant setmanes, ara les Associacions de Famílies d'Alumnes denuncien 'retallades' de l'Ajuntament a l'escola pública i han plantat el consistori en l'acte d'inauguració del curs. La Coordinadora d'AFA ha anunciat que no hi assistirien en un comunicat en què alerten que l'Ajuntament ha decidit 'anul·lar activitats i reduir beques de material'. L'entitat també lamenta que encara no s'hagin pagat les subvencions per a vetlladores dels dos cursos passats i que des de la regidoria d'Educació s'hagi 'donat l'ordre de no començar certes activitats' mentre no s'aprovi el pressupost.

Des de l'Ajuntament, però, han assegurat que no hi haurà retallades en educació. En el parlament inaugural, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha dit que "no es retallarà el pressupost essencial" i ha desmentit que s'hagi anul·lat cap activitat. En el mateix sentit s'ha expressat la regidora d'Educació, Carme Ardid, que ha explicat que hi ha serveis que encara no s'estan donant, com els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu, perquè "no està aprovat el pressupost". "La intenció és que a Educació tot allò que és essencial no es retalli. Pot haver alguna cosa petita, però essencial, no", ha remarcat. Pel que fa a les subvencions per vetlladores, ha anunciat que les corresponents als dos cursos anteriors "s'estan a punt de pagar", però que "no s'ha publicat encara la licitació" per a les del curs actual.

Les explicacions no han convençut la Coordinadora d'AFA, que alerta que amb l'actual situació "hi haurà alumnes amb necessitats especials que no estaran atesos com els pertocaria". En aquest sentit, la tresorera de l'entitat, Carme Roca, apunta que les persones vulnerables seran les que més poden patir les retallades. "Que es retalli en això, que són drets, és una vergonya, i que ho celebrin amb una copa de cava encara fa més vergonya", ha lamentat Roca fent referència a l'acte d'aquest dimarts.

La membre de la Coordinadora d'AFA també ha recordat que el curs ja fa un mes que ha començat i que hi ha alumnes que no tenen suport d'un vetllador. "Dir que hem d'esperar a que s'aprovi el pressupost encara ho empitjora més. Haurem d'esperar com a mínim a febrer", ha dit Roca. Tot plegat se suma a una situació en què les AFA també denuncien que s'han reduït les beques de material escolar que donava l'Ajuntament perquè enguany la Generalitat ha impulsat el val escolar de 100 euros. "Les famílies estem suportant una sèrie de despeses que no ens pertocaria. L'Ajuntament ens deu diverses subvencions i també una convocatòria que encara no ha sortit. No podem avançar més diners, això ho hem d'aturar", ha conclòs Roca.

Arran del comunicat de la Coordinadora d'AFA, la CUP ha decidit tampoc no assistir a l'acte.








Carme Roca

Anar a quan s'aprovi el pressupost és que ens plantem mínim a febrer. Què fem amb l'alumnat amb necessitats especials que no té el suport d'una vetlladora? Dir això és no dir res.

Carme Ardid

De moment, no s'ha aturat ni anul·lat res. No està aprovat el pressupost i no podem començar aquestes activitats fins que no s'aprovi.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyor Vallès, senyora Ardid: en educació tot és essencial, no es pot retallar absolutament res! El que no era necessari era que es pugessin el sou només començar el mandat.

Jaume Batlle. Enviat el 4/oct/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.