Òmnium reprova el portaveu de Vox per comportament 'ofensiu' durant un acte independentista

L'entitat considera que Marcos Rodríguez "no va respectar la llibertat d'opinió i expressió" i espera mesures per part de l'Ajuntament


  • Comparteix:

El moment en què el regidor de Vox xoca amb Lliberia / Foto: Cugat Mèdia

El moment en què el regidor de Vox xoca amb Lliberia / Foto: Cugat Mèdia

Òmnium Sant Cugat ha reprovat el regidor de Vox Marcos Rodríguez pel seu 'comportament ofensiu' en l'acte que l'entitat va organitzar amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè la plaça d'Espanya de Mira-sol passi a anomenar-se plaça de 1714. Rodríguez va irrompre a la concentració amb el seu cotxe amb l'himne d'Espanya sonant i, fins i tot, va topar amb Josep Lluís Lliberia, membre de l'ANC i exregidor de l'Ajuntament. Òmnium considera que el regidor de Vox no va respectar la llibertat d'opinió i expressió dels manifestants i que va acudir a l'acte amb un 'premeditat capteniment provocador'. Les dues entitats independentistes van anunciar que estudiarien si denunciaven els fets, però finalment no ho faran. Tot i això, des d'Òmnium esperen mesures de l'Ajuntament al respecte.

En aquest sentit, la junta directiva de l'entitat ha fet arribar als portaveus dels grups municipals l'acord de reprovació de la conducta de Rodríguez per ser "impròpia d'un regidor de l'Ajuntament". El president d'Òmnium Sant Cugat, Jaume Angerri, ha explicat a Cugat Mèdia que han rebut el suport de Junts, ERC i la CUP, però que des de l'entitat no consideren que "el tema estigui tancat" perquè "no és una acció aïllada" de Vox, a qui acusen de mantenir "actituds de coacció".

És per això que Angerri confia que el consistori mogui fitxa. "A qui toca prendre mesures són les forces que estan representades a l'Ajuntament. Entenem que hi ha hagut una bona acollida a aquesta preocupació per l'actitud impròpia d'un regidor, i per això tenim confiança que es veuran mesures", ha dit el president d'Òmnium Sant Cugat.

Recollida de signatures per canviar noms de carrers

L'entitat independentista també ha obert una recollida de signatures en favor del canvi de denominacions de carrers i places de Sant Cugat "imposats durant el franquisme". Òmnium defensa que la ciutadania té dret a promoure el canvi de nom de carrers i places per reflectir "els valors del respecte al pluralisme polític, del reconeixement de la lluita per la llibertat nacional del poble català i els valors de compromís personal, cívic i social".




Jaume Angerri

A qui li toca prendre mesures és a les forces que estan representades a l'Ajuntament. Entenem que hi ha hagut una bona acollida a aquesta preocupació per una actitud impròpia d'un regidor. Confiem que es veuran mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.