L'Aplec de la Salut, punt de trobada de germanor i tradició

La ciutadania de Valldoreix ha celebrat aquest diumenge la tradicional trobada a l'entorn de l'ermita


  • Comparteix:

L'Aplec de la Salut és una oportunitat per acostar-se a la natura i, també, a la història de Valldoreix. La tradicional trobada a l'entorn de l'ermita ha convocat aquest diumenge desenes de persones, que han gaudit de la cultura popular, amb les actuacions dels Gegants de Valldoreix i de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, amb música de la Cobla Ciutat de Terrassa. També ha posat l'apunt cultural la Coral l'Harmonia i Music'Al Cor, en una jornada on la teca, amb quatre paelles a l'aire lliure, també ha tingut protagonisme.

El president de l'EMD, Juanjo Cortés, historiador i coneixedor de l'abans de la vila, ha ofert una visita guiada a l'ermita i l'entorn. Es dona el cas que enguany l'Aplec ha tingut lloc en un cap de setmana de pont, però tot i així, des de l'administració descentralitzada han posat en valor l'afluència de participants. "Molta gent ha tornat expressament per venir", ha dit Cortés, qui també ha celebrat la diversitat d'actes en la trobada.

Tallers creatius on la canalla ha pogut desfermar la seva imaginació i una exhibició de materials de l'Associació de Defensa Forestal (ADF) han omplert l'esplanada de l'ermita de vida.

L'Aplec de la Salut, juntament amb la Festa Major, és una de les grans cites socials i culturals de Valldoreix. I això ho saben bé des dels Gegants de la vila, que no s'han perdut la trobada per "fer poble", en paraules de la presidenta de l'entitat, Almodis Ortega. Des de la colla han aprofitat per fer una crida perquè la ciutadania de Valldoreix s'hi sumi: "Que els nanos del poble sàpiguen que tenim una colla de Gegants que també participen".

Representants de l'EMD i de l'Ajuntament, entre ells l'alcalde, Josep Maria Vallès, també han assistit a l'Aplec.






Juanjo Cortés

Hi ha molta gent que ha tornat del pont per assistir a l'Aplec. Estem molt contents de la diversitat d'actes.

Almodis Ortega

Volem donar a conèixer els Gegants al poble. Que la gent sàpigui que tenim una colla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.