Les entitats de Sant Cugat es conjuren pel respecte de 'drets i llibertats' de tothom

El manifest de la Festa de Tardor posa el focus en la necessitat d'acollir amb garanties les persones migrades


  • Comparteix:

Aconseguir 'una convivència plena en la que siguin respectats els drets i les llibertats de totes les persones' que viuen a Sant Cugat. És la proclama que ha llençat la comissió de la Festa de Tardor aquest diumenge per cloure la celebració d'enguany. El manifest, llegit pels membres de l'assemblea Jordi Torrente i Anna Rigol, ha recordat que el 20% de la població de Sant Cugat ha nascut fora de l'Estat espanyol, i que la meitat d'aquests 'provenen de països empobrits, amb conflictes armats o que han fugit per amenaces a les seves activitats en defensa dels drets humans o per cercar una feina que els permeti millorar la situació econòmica'. És per això que l'associacionisme de la ciutat reclama garantir que totes les persones migrades 'puguin gaudir de les condicions mínimes necessàries per desenvolupar una vida digna'.

El discurs ha posat sobre la taula que arreu del món hi ha més de 108 milions de persones refugiades o desplaçades, a causa de guerres, vulneracions de drets i per qüestions religioses, el racisme, l'orientació sexual i la llibertat expressió. De fet, són els conflictes armats els fets que més desplaçaments provoquen. Aquest sentit, la comissió de la Festa de Tardor exigeix responsabilitats als països del nord global, ja que són els que acullen els grans fabricants d'armes. El canvi climàtic i el model econòmic també tenen un pes important en la generació de moviments migratoris. Una fluxos que, des de la comissió, adverteixen que es topen amb polítiques frontereres restrictives per part de la Unió Europea. "La mar Mediterrània és actualment la ruta migratòria més mortal del món", han apuntat.

Amb tot això sobre la taula, el text també adverteix de l'auge dels discursos d'extrema dreta, "un relat que assenyala només a les persones en situació de major vulnerabilitat i l'objectiu del qual, no és altre que enfrontar-nos entre nosaltres, distraient-nos així de l'origen real dels problemes".

Les entitats que han participat en la Festa de Tardor han subscrit el contingut del manifest; aquesta és una de les condicions per participar en aquesta trobada anual d'associacions, que enguany ha celebrat la 48a edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.