Comencen els treballs de millora paisatgística i ecològica de l'estany de la Guinardera

La segona fase d'adequació de l'estany té un cost de 429.167 euros i forma part del Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA)


  • Comparteix:

Comença la segona fase de restauració de l'estany de la Guinardera / Foto: Àrea Metropolitana de Barcelona

Comença la segona fase de restauració de l'estany de la Guinardera / Foto: Àrea Metropolitana de Barcelona

La segona fase de la restauració paisatgística i ecològica de l'estany de la Guinardera ja és una realitat. Les tasques de millora, que van a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb un cost de 429.167 euros, afecten una àrea de prop de 30.000 metres quadrats. Les obres en formen part del Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) i tenen una durada prevista de tres mesos i mig on s'augmentarà la presència de vegetació i s'adequaran els accessos per facilitar l'entrada dels usuaris.

Entre les principals actuacions que s'estan duent a terme per millorar l'estany es troba la revegetació dels marges de la llacuna, la creació de nous camins que facilitin l'accés al parc o la senyalització amb cartells per sensibilitzar als usuaris de l'ecosistema de l'estany.

De fet, l'Ajuntament ja va anunciar com serien aquests rètols, que no només s'instal·laran en aquesta zona del municipi. Fins a 80 cartells es repartiran a diferents punts explicar aspectes com la gestió dels espais verds, l'eliminació dels productes químics, l'adaptació als processos i dinàmiques naturals o la creació d'espais més biodiversos.

La primera fase del projecte de restauració de l'estany es va dur a terme el 2018 a través dels pressupostos participatius. Els treballs van servir per buidar l'estany, col·locar una nova base impermeable i millorar la vegetació existent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.