La santcugatenca Moventis engega un servei de transport interurbà a l'Aràbia Saudita

El servei cobreix el corredor del Mar Roig i connecta ciutats com La Meca, Medina i Riad


  • Comparteix:

Josep Maria Martí, CEO de Moventis, i Jordi Castells, Director General de Moventis, acompanyats dels socis saudís / Foto: Moventis

Josep Maria Martí, CEO de Moventis, i Jordi Castells, Director General de Moventis, acompanyats dels socis saudís / Foto: Moventis

Moventis, la divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia que té seu a Sant Cugat, ha posat en marxa el nou servei de transport interurbà de l'Aràbia Saudí. Sota el nom d'Intercity, aquest servei dona cobertura a 60 ciutats ubicades a la zona nord-est, incloent-hi Gidda i el corredor del Mar Roig, amb ramals que connecten amb ciutats com la Meca, Medina i Riad. La xarxa de transport, operada per Moventis, està formada per 23 línies i 200 expedicions diàries, a través de les quals es preveu transportar fins a 1,5 milions de passatgers l'any. Per aconseguir-ho, s'han adquirit 150 busos, dues grues i cinc vehicles de taller, així com tota la tecnologia per a la venda i les operacions.

Jordi Castells, director general de Moventis i responsable de l'operació de la companyia a l'Aràbia Saudí, ha remarcat la capacitat de l'empresa per posar en marxa una operació d'aquestes dimensions en "només vuit mesos". Castells ha destacat que han contractat 500 treballadors i que han instal·lat 11 bases operatives i punts de venda a tot el país.

Per altra banda, Moventis ha arribat a la xifra de 100 milions de passatgers transportats a la Meca des de la posada en marxa del servei el 2022. Es tracta de la primera operació que Moventis va obtenir a l'Aràbia Saudí i que ofereix un servei d'autobusos que permeten la mobilitat dels habitants de la Meca, així com dels peregrins que acudeixen a la ciutat anualment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.