Els ciberestafadors ara suplanten Caixa d'Enginyers: 'M'han tret gairebé 1.000 euros i ja m'han dit que serà difícil que els recuperi'

S'han interposat diverses denúncies als Mossos d'Esquadra de Sant Cugat per aquesta estafa


  • Comparteix:

Imatge del missatge vinculat a l'estafa / Foto: Cedida

Imatge del missatge vinculat a l'estafa / Foto: Cedida

Els Mossos d'Esquadra han detectat diversos casos d'una nova ciberestafa. En aquest cas, els estafadors suplanten la identitat Caixa d'Enginyers per aconseguir les dades de la víctima i executar transferències econòmiques en benefici seu. És el que es coneix com el sistema del 'phishing', que en aquesta ocasió desenvolupen a través d'un SMS i l'enllaç cap a una web que simula ser de l'entitat bancària. A Sant Cugat, ja s'han interposat diverses denúncies per aquesta ciberestafa, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia.

És el cas de la Júlia, que va rebre un SMS suposadament enviat per Caixa d'Enginyers al qual advertien que s'havia iniciat la seva sessió des d'un altre dispositiu i calia verificar via un enllaç la identitat. En clicar, va anar a parar a una web que suplanta Caixa d'Enginyers on hi ha un telèfon per resoldre les incidències i s'avisa que un assessor es posarà en contacte. Poc després va rebre una trucada i la persona que l'atenia li va explicar que rebria un codi per canviar les contrasenyes. El sistema li va semblar sospitós i va trucar directament a Caixa d'Enginyers, on li van confirmar que estaven detectant més casos similars d'aquesta estafa.

De fet, la mateixa entitat ha publicat a la seva web un avís on alerta d'això.

Imatge de l'avís de Caixa d'Enginyers al seu web

Imatge de l'avís de Caixa d'Enginyers al seu web / Foto: Cugat Mèdia


Una altra santcugatenca, l'Elena Fernández, però, va arribar a 'picar' i els estafadors li han sostret gairebé 1.000 euros. Els Mossos, on va presentar la denúncia, i l'entitat bancària ja li han confirmat que serà difícil de recuperar-los. El sistema era exactament el mateix, però en el seu cas va accedir al seu compte a petició de l'estafador i va introduir les seves dades.

Ara, és conscient d'alguns elements sospitosos que en el seu moment no va percebre. El mateix mòbil l'alertava amb una icona que potser no era un missatge fiable i el seu banc mai demana cap informació via SMS.

Caixa d'Enginyers ha explicat a Cugat Mèdia que aquests fraus o estafes bancàries afecten el conjunt del sector financer periòdicament i, des de fa anys, són enviaments massius, cada vegada més professionalitzats, a través de SMS o correu, que tracten de suplantar la identitat dels usuaris. En aquest sentit, el banc avisa periòdicament els socis i sòcies per diversos mitjans perquè no caiguin en aquest tipus de paranys.

CONSULTA AQUÍ ALGUNS CONSELLS DELS MOSSOS D'ESQUADRA CONTRA LES CIBERESTAFES





Elena Fernández

Vaig clicar l'enllaç i vaig introduir les meves dades bancàries. Em va trucar una persona i em va dir que rebria un codi. El vaig facilitar i el hi vaig donar accés al compte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.