Sant Cugat donarà la benvinguda al Nadal l'1 de desembre amb l'Encesa de Llums

Més de 382.000 punts de llum il·luminaran tots els barris de la ciutat, amb un 10,6 % menys de consum


  • Comparteix:

Sant Cugat es prepara per a l'Encesa de Llums l'1 de desembre a Octavià/ Foto: Ajuntament

Sant Cugat es prepara per a l'Encesa de Llums l'1 de desembre a Octavià/ Foto: Ajuntament

Sant Cugat donarà la benvinguda al Nadal amb la tradicional Encesa de Llums l'1 de desembre a la plaça d'Octavià, a les 18 h, amb un espectacle de dansa a càrrec de l'Escola Fusió i l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat. L'acte s'iniciarà abans, a les 16.30 h, amb un taller de pinta-cares i la xocolatada, que oferiran estudiants de restauració de l'Institut d'FP Sant Cugat, per després fer una cercavila que recorrerà els carrers del centre fins arribar a la plaça d'Octavià. L'Ajuntament aposta per una reducció del consum amb més de 382.000 punts de llum il·luminaran tots els barris de la ciutat, un 10,6 % menys de consum energètic que l'any passat. Les populars Fires de Nadal i el Trenet de Nadal també tornen per aquestes dates tan assenyalades.

Instal·lacions més sostenibles
  • 382.500 punts de llum de tecnologia LED
  • 370 motius nadalencs, dels quals 68 fets amb Bioprint (material reciclable extret de la canya de sucre), i arbres il·luminats
  • 5 figures de gran volum en 3D (regals, boles decoratives, arbres..). Ubicacions: plaça del Coll de la Creu d'en Blau (arbre 3D), Centre comercial Mira-sol (bústia 3D), plaça de Doctor Galtés (regal 3D), plaça d’en Coll (regal 3D)i plaça de Rabassaires (arbre 3D).

  • Fira de Nadal
    La fira de Nadal comptarà amb la Caseta Valor Afegit, amb la participació de diferents entitats socials del municipi: Oxfam Intermón, Taller Jeroni de Moragas, Women Rising for Africa, Fundació Vicente Ferrer, Catalònia Fundació i Nuevos Pasos. En aquesta caseta es podran comprar productes amb valor afegit que venen d'entitats vinculades al comerç just i projectes socials.
  • 16 casetes d'establiments i 16 carpes d'Artesans de Sant Cugat
  • De l'1 de desembre al 24 de desembre, a la plaça d'Octavià, de 10 a 20 h i els caps de setmana de 10 h a 20.30 h
  • Dijous matí tancat per coincidència amb mercadet (obertura 16.30 h)

  • Fira de Reis
  • 75 casetes exposaran els seus productes
  • Del 2 al 5 de gener, a la Rambla del Celler, de 10 a 20.30 h
  • Música a la Fira de Reis a càrrec de Karabassà, 2 de gener a les 18.30 h

  • Trenet de Nadal
    Amb parada a la pl. Octavià, serà un any més un dels grans reclams per als més petits del 2 de desembre al 4 de gener. Per accedir al Trenet, caldrà un tiquet de compra establiment de Sant Cugat, de mínim 5 euros. Els horaris són
  • Matí d'11 a 14.30 h (darrera sortida a les 14 h)
  • Tarda de 17 h a 20.30 h (darrera sortida a les 20 h)
  • No circula els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener

  • Concurs d'Instagram als Mercats "Busquem la millor escudella de Nadal"
    Del 5 al 7 de gener a les xarxes socials dels Mercats de Torreblanca i Mira-sol i de l'Ajuntament de Sant Cugat. Per participar cal seguir els comptes de @mercattorreblanca @mirasol.centre i @ajsantcugat, etiquetar-los a la publicació i posar l'etiqueta #escudellademercat. Cada concursant pot penjar un vídeo o fotografia. El premi són dues paneres de productes de mercat.

    Ruta de Nadal del Comerç Emblemàtic
    El dia 2 de desembre, a les 11 h, es farà una ruta guiada pels comerços emblemàtics i històrics del nucli de la ciutat.

    Tions de Nadal
    Del 4 de desembre al 7 de gener, els més petits de la casa podran visitar els tions de Nadal a diferents punts de la ciutat (pl. Lluís Millet, pl. de la Vila i pl. Dr. Galtés)

    El Nadal al Mercat Setmanal amb xocolatada i música
    El dia 28 de desembre, a les 11 h, els assentadors del mercat setmanal oferiran una xocolatada amenitzada per una cercavila musical a càrrec de Karabassà. L'itinerari serà Casa de Cultura, carrer de Castellví, plaça d'Octavià, carrer de La Torre, carrer de Balmes i Rambla del Celler.

    Nadales al carrer
    El 19 de desembre, a partir de les 17.30 h, els cors infantils de Sant Cugat oferiran la tradicional cantada de nadales a l'eix comercial de la ciutat, que finalitzarà amb una xocolatada a la pl. de Barcelona. Activitat organitzada per Sant Cugat Comerç.

    Nadal als mercats
    Els mercats municipals seran un altre dels pols d'atracció en aquest inici nadalenc. Al Mercat de Torreblanca, el Caga Tió estarà present divendres, 22 de desembre: d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Actuació Del Cor Jove Fusió De Sant Cugat serà divendres 22 de desembre a les 18 h. El Cor Jove Fusió cantarà diferents Nadales per tot el mercat. El Patge Reial visitarà el Mercat el dijous 4 de gener, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h i el divendres 5 de gener, a les 14 h.

    Al Mercat de Volpelleres arribarà el Pare Noel el divendres 22 de desembre de les 17.30 h a 19.30 h. Hi haurà un taller Infantil el divendres 22 de desembre, de les 17.30 h a les 19.30 h.

    El Mercat de Mira-sol rebrà la visita del Pare Noel el divendres 22 de desembre de les 17.30 h a 19.30 h i dissabte 23 de desembre de les 11 a 13.30 h. El taller infantil es farà dissabte 23 de desembre, de les 11 h a les 13.30 h, i el Taller per fer la carta als Reis Mags d'Orient I Visita Dels Patges Reials serà el dijous 4 de gener, de les 17.30 a les 19.30 h.

    Pròximament, es presentarà la programació completa de Nadal i Reis a Sant Cugat on es donaran a conèixer totes les novetats.

    L'encesa de llums a Valldoreix El mateix dia que Sant Cugat, l'1 de desembre, Valldoreix encèn els llums de Nadal a la plaça de Maria Sabater. Hi haurà un taller de torxes amb llums, xocolatada amb melindros (apta per a celíacs), actuació de la Coral de l'Escola de Música de Valldoreix i Gegants de Valldoreix. Organitza l'EMD de Valldoreix.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.