Ajuntament i ecologistes analitzen al detall la ubicació alternativa a l'edifici de l'escola La Mirada

Segons SOS Bosc Volpelleres, fer-lo a l'aparcament de l'avinguda de la Clota serà més ràpid que al Bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

La ubicació alternativa per fer-hi La Mirada és l'aparcament de l'avinguda de la Clota amb avinguda Can Bellet / Foto: Google

La ubicació alternativa per fer-hi La Mirada és l'aparcament de l'avinguda de la Clota amb avinguda Can Bellet / Foto: Google

L'Ajuntament de Sant Cugat i les entitats ecologistes han analitzat tots els pros i contres de la ubicació alternativa per a l'edifici de l'escola La Mirada. Segons SOS Bosc Volpelleres, les dues parts han constatat que és viable i que seria inclús més ràpid construir-lo a l'aparcament de l'avinguda de la Clota, al costat d'on estan ara els mòduls provisionals que al Bosc de Volpelleres, per què aquesta continuarà encallada als jutjats uns quants mesos més encara i no caldria fer cap canvi de planejament. La reunió entre les dues parts es va produir dimarts a la tarda, i hi va participar la plana major del govern actual, però aquests no es va comprometre a cap solució concreta, tal com explica Lurdes Marimon (SOS Bosc Volpelleres).

Per part del govern municipal van assistir l'alcalde, Josep Maria Vallès; els tinents d'alcaldia Bernat Picornell, Carles Brugarolas i Jordi Puigneró; el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós; i l'adjunta al cap de gabinet d'alcaldia, Maria Franquesa. Per part dels ecologistes hi van ser Lurdes Marimon i Xavier Bona, de SOS Bosc Volpelleres; Joan Carles Sallas, president d'ADENC, i Miquel Ángel Díez, vocal de WWF.

Una altra de les constatacions a les quals van arribar és que, malgrat la sentència que desestima el recurs d'ADENC contra el trasplantament d'arbres, "és impossible executar el projecte perquè encara hi ha les mesures cautelars vigents", segons Marimon, a més del decret de sequera que també ho impediria. A banda que l'entitat ecologista ja ha avisat que presentarà recurs contra la sentència.

A la reunió van repassar la llista d'ubicacions alternatives una a una, i van anar descartant les que tenen algun tipus d'impediment:

  • A la ubicació inicial, al costat del Leonardo da Vinci, ja que es podria soterrar la via quan hi passi l'AVE i evitar la franja de protecció, però és una opció a llarg termini.
  • En uns terrenys de la zona de la Guinardera, però allà caldria una requalificació que allargaria el procés.
  • Als terrenys reservats per a la segona residència, però és un espai petit per a l'escola i caldria fer més canvis a l'entorn.

  • Per aquest, segons explica Marimon, l'espai ideal és a l'aparcament entre l'avinguda de la Clota i l'avinguda Can Bellet, el lloc que va fixar el mateix Ajuntament el 12 de setembre passat: "És més sostenible perquè podria tenir plaques fotovoltaiques al sostre; seria més econòmica perquè no cal un trasplantament, un manteniment i una zona de protecció contra incendis; i seria més ràpida perquè ja està qualifica d'equipaments i no caldria esperar a tota la resolució de tots els contenciosos judicials". A més, assegura que els van explicar que el projecte arquitectònic de l'edifici patiria algunes modificacions, però "no significatives".




    Lurdes Marimon

    Aquesta és la prioritària que vam tractar amb totes les seves característiques. Identificar que és viable, que és més sostenible perquè podria tenir plaques fotovoltaiques al sostre, seria més econòmica perquè no cal un trasplantament, un manteniment, una zona de protecció contra incendis, i seria més ràpida perquè no caldria esperar a tota la resolució de tots els contenciosos.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.