La Fundació Doctor Ivan Mañero planta cara a la mutilació genital femenina

L'entitat santcugatenca ha presentat un portal web on es vol donar veu a dones que han passat per aquesta agressió física


  • Comparteix:

Ruth Mañero, Fama i Ricard Casimiro en la presentació de la pàgina web / Foto: Cugat Mèdia

Ruth Mañero, Fama i Ricard Casimiro en la presentació de la pàgina web / Foto: Cugat Mèdia

La Fundació Doctor Ivan Mañero ha presentat la darrera iniciativa per combatre i conscienciar vers la mutilació genital femenina. L'associació santcugatenca ha publicat un portal web amb l'objectiu de mostrar com és realment aquesta pràctica que vulnera la llibertat i la sexualitat de les dones i com funcionen les operacions de reconstrucció genital. La directora de la Fundació Doctor Ivan Mañero, Ruth Mañero, ha donat llum verda a un projecte que també vol ser un espai de seguretat per aquelles dones que han patit aquesta agressió física en el seu cos. Unicef calcula que hi ha 200 milions de dones a les quals han practicat la mutilació genital femenina i que al voltant de quatre milions la pateixen cada any. A l'Estat espanyol 17.000 nenes es troben en perill de patir mutilació genital femenina, 8.000 de les quals només a Catalunya, segons les dades del govern.

Un acte de presentació del portal web de la fundació santcugatenca que ha coincidit amb les activitats del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, aquest divendres. Una xerrada on s'ha posat el focus en combatre aquesta pràctica abusiva a través de diferents veus, destacant la de Fama, una dona senegalesa que ha passat pel procés de reparació genital i que, ara, pot gaudir de llibertat sexual sense cap mena d'impediment.

A Fama, se li va practicar la mutilació genital femenina quan tenia sis anys, però en arribar a l'Estat espanyol va conèixer que es podia operar i recuperar el que l'havien tret. Després de passar per aquest procés, ha fet arribar a la seva família aquesta lluita. "He encoratjat la meva mare que viu al Senegal perquè lluiti contra aquesta pràctica", ha explicat Fama.

Per una altra banda, la cantant Gisela, madrina de la presentació, ha posat en relleu com d'important és "visibilitzar i donar a conèixer" com afecta la mutilació genital femenina. Sobre la posada en marxa de la web de la fundació, Gisela ha afirmat que és "un pas endavant per donar valentia a aquestes dones i que no se sentin soles".

A més, el director corporatiu d'IM Clinic, Ricard Casimiro, ha assenyalat la tasca clínica que es fa des de IM. "Estem involucrats en la lluita contra la mutilació genital", ha afirmat Casimiro que ha explicat com doctors de la clínica santcugatenca viatgen a Guiena Bissau per fer l'operació de reparació a dones sense recursos d'aquell país.


Ruth Mañero

Les raons perquè es practiqui això són per una societat patriarcal on es vol controlar la sexualitat i la llibertat de les dones



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.