Els Mossos diuen que van identificar la manifestant de la bandera palestina perquè no encaixava en un acte pel 25-N

El cos policial ha descartat presentar una proposta de sanció per aquest fet


  • Comparteix:

Imatge del moment de la identificació / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del moment de la identificació / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra no han presentat cap proposta de sanció per a la manifestant a la qual van reclamar identificar-se durant la manifestació del 25-N per portar una bandera de Palestina, segons han explicat a Cugat Mèdia. Tot i que l'incident va generar certa tensió durant la protesta, el cos ha descartat altres actuacions més enllà de la identificació, que justifiquen pel fet que aquella bandera cridava l'atenció en una manifestació motivada per la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25-N), afirma el cos policial. Per a Hora Bruixa, entitat organitzadora de la concentració, però, es tracta d'una 'una identificació per motius polítics' per 'criminalitzar el suport al poble palestí'.

Els fets va tenir lloc dissabte passat quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra va demanar a una de les manifestants identificar-se per dur una bandera de Palestina. Després de reclamar explicacions, finalment la manifestant es va identificar.

Tot i això, des d'Hora Bruixa consideren l'actuació dels Mossos d'Esquadra "totalment improcedent" i "un exemple més de la repressió política que els cossos de seguretat exerceixen per desincentivar la lluita i la solidaritat". Des de la CUP també es van demanar explicacions al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a través d'una piulada a la xarxa X (antic Twitter).

La manifestació, amb unes 200 persones, va transcórrer després sense incidents fins a la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.