Les AFES reproven que Ardid 'limiti la llibertat d'expressió' amb la retirada d'un mural escolar en suport a Palestina

En un comunicat a xarxes, la coordinadora lamenta "profundament la censura" que suposa aquesta acció


  • Comparteix:

La Coordinadora ha fet un comunicat a xarxes aquest mateix dimarts / Foto: Cugat Mèdia

La Coordinadora ha fet un comunicat a xarxes aquest mateix dimarts / Foto: Cugat Mèdia

La retirada d'un mural en suport a Palestina per part de la direcció de l'escola Pins del Vallès a petició de l'Ajuntament ha motivat la reprovació per part de la Coordinadora d'AFES. L'entitat ha fet públic aquest mateix dimarts un comunicat a xarxes en què 'lamenta profundament la censura per part de la regidora d'Educació, Carme Ardid, d'un acte a favor de la pau a la franja de Gaza i sota un manifest consensuat pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)'. L'escrit expressa la repulsa contra una actuació 'que no ha generat cap conflicte dins la comunitat educativa del centre'.

En declaracions a Cugat Mèdia, la presidenta de la coordinadora, Carme Roca, es mostra molt crítica amb l'actuació de la regidora d'Educació, recordant que ni ella ni l'Ajuntament tenen potestat per fer sol·licituds a les direccions de les escoles ja que són figures "externes" i que els centres educatius es regeixen pel seu propi règim intern. Roca parla d'una "intromissió total" per part d'Ardid en aquest afer.

En el comunicat, la coordinadora afirma que "ens avergonyeix que [Ardid] des de la seva posició de poder limiti la llibertat d'expressió de les famílies i del mateix centre". Preguntada sobre si la direcció del Pins va equivocar-se en la decisió de retirar el mural, Roca afirma que no sap "en quines circumstàncies es van produir els fets" i que, de vegades, "les direccions dels centres se senten pressionades" en situacions delicades com aquesta.

Roca ha aprofitat els micròfons del mitjà públic per demanar a l'Ajuntament un posicionament clar sobre aquest capítol i explicar l'origen de la queixa que va rebre l'alcalde amb relació al mural. Roca ha afirmat que no ha parlat amb la direcció del centre, però sí amb les famílies de l'escola.




Carme Roca

La regidora és un persona totalment externa, d'ella depèn l'edifici, poca cosa més. Qualsevol decisió que prengui el consell escolar... L'Ajuntament no té res a dir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.