Obert el termini per sol·licitar els ajuts econòmics a l'habitatge 2023

Les prestacions estan pensades per pensionistes, gent gran, rendes baixes, famílies monoparentals i amb alguna persona amb discapacitat a càrrec


  • Comparteix:

Exterior de l'Oficina Local d'Habitatge / Foto: Premsa Ajuntament (Lali Puig)

Exterior de l'Oficina Local d'Habitatge / Foto: Premsa Ajuntament (Lali Puig)

Els Ajuts Econòmics a l'Habitatge 2023 que atorga l'Ajuntament ja es poden sol·licitar. Les prestacions, amb una dotació de 120.000 euros i destinades a persones propietàries i llogateres d'habitatges a Sant Cugat, posen especial atenció a pensionistes, gent gran, unitats de convivència amb rendes baixes, famílies monoparentals i unitats de convivència amb alguna persona amb discapacitat a càrrec. La data màxima per sol·licitar l'ajut és el 2 de gener de 2024. Els tràmits es poden fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH).

Com es calculen els ajuts?

L'import de l'ajut es calcula en funció de la quota de l'IBI de l'habitatge pel qual s'ha sol·licitat la prestació, dels ingressos de la unitat de convivència i del nombre de membres que la componen. El topall màxim és de 450 euros per sol·licitant. Tot i això, hi ha algunes excepcions que beneficien els següents col·lectius:
  • Unitats de convivència i pensionistes amb menys ingressos: No es té en compte el nombre de membres, el càlcul de l'ajut es fa a partir d'un major percentatge de la quota de l'IBI i s'elimina el topall màxim, que pot arribar fins al 90% de l'IBI.
  • Famílies monoparentals: major admissió d'ingressos.
  • Famílies amb persones amb discapacitat: s'aplica el tram immediatament superior al que correspondria.


  • Requisits per rebre la prestació

  • Estar empadronat/da a l'habitatge des de l'1 de gener de 2023
  • En cas de ser llogater/a de l'habitatge, tenir l'IBI repercutit per contracte o al rebut de lloguer
  • No ser propietari/ària de cap més immoble en territori espanyol, a part d'un aparcament i un traster al municipi, considerats com a part de l'habitatge habitual (excepcions: haver heretat una part d'un segon immoble, o quan l'habitatge resulti inaccessible per raó de la discapacitat d'algun membre de la unitat de convivència, o disposar-ne per separació, divorci o causa aliena a la seva voluntat).
  • No trobar-se en cap de les circumstàncies que impedeixen adquirir la condició de beneficiari/ària previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • Estar al corrent en el compliment de totes les obligacions tributàries, i no tenir deutes amb administracions públiques.
  • No ser beneficiari/ària de cap ajut de la mateixa naturalesa.
  • Que els ingressos íntegres de la unitat de convivència de l'exercici no superin els 30.000 €, o els 50.000 € en cas de famílies monoparentals
  • El compliment d'aquestes obligacions s'haurà de mantenir al llarg de tot el procediment.


  • L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) ofereix també informació sobre altres prestacions de caràcter social destinades al pagament del lloguer o l'hipoteca, en casos excepcionals, així com gestionar altres ajuts al pagament del lloguer de l'habitatge convocats per la Generalitat de Catalunya.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.