Renfe prohibirà l'accés de patinets elèctrics a tots els trens de viatgers a partir del 12 de desembre

La mesura es basa en criteris "de salut pública i de seguretat dels viatgers", afirma la companyia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Foto: ACN

L'accés de patinets elèctrics a tots els trens de passatgers de Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity) queda prohibit a partir d'aquest dimarts, 12 de desembre. És una decisió que el Consell d'Administració de Renfe va prendre el 28 de novembre i que és similar la restricció que aplica des de fa mesos TMB a Barcelona. La prohibició ve fonamentada, segons la companyia, per la 'situació de perill generada davant d'incendis de bateries' registrats en alguns transports públics, successos causats, afirma la mateixa font, i entre d'altres raons, per manipulació de la bateria, desperfectes per cops, pas del temps o utilització de carregadors diferents. A Sant Cugat, la mesura afecta en la línia R8, amb parada a Coll Favà.

La decisió s'ha pres a partir de criteris "de salut pública i de seguretat dels viatgers". Renfe recorda que el 2021 Sevilla va ser la primera ciutat en impedir que els viatgers entressin al Metro amb patinets elèctrics en hora punta els dies feiners.

El febrer passat l'ATM va prohibir l'accés de patinets a vehicles, estacions i andanes a l'àrea metropolitana de Barcelona després de l'explosió d'un patinet al servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el novembre del 2022. La prohibició va ser provisional per sis mesos, però un cop passat aquest període va esdevenir definitiva. A Tarragona s'ha pres una mesura similar als autobusos.

A partir del 12 de desembre Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si duu un objecte, equipatge o vehicle que atempti contra la seguretat i el bon funcionament de l'explotació del transport o contra la seguretat dels altres viatgers.

A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s'informarà de la prohibició si es detecta un viatger amb patinet elèctric, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.