L'Ajuntament limita l'ús de l'ascensor del pàrquing del Monestir només als usuaris

Una veïna de la plaça d'en Coll lamenta la decisió perquè veu limitada la seva mobilitat per problemes de salut


  • Comparteix:

Entrada a l'aparcament del Monestir, pel carrer de Vallès, des d'on es podia accedir a l'ascensor per evitar les escales / Foto: Google Maps

Entrada a l'aparcament del Monestir, pel carrer de Vallès, des d'on es podia accedir a l'ascensor per evitar les escales / Foto: Google Maps

L'Ajuntament ha decidit limitar l'ús de l'ascensor de l'aparcament del Monestir només als usuaris de les instal·lacions. Una decisió que s'ha pres motivada per 'diferents queixes per part dels abonats i de clients que estacionen ocasionalment' per 'l'ús de lliure pas de persones alienes' al pàrquing. Era el cas, de fet, d'una veïna de la plaça d'en Coll que durant anys havia utilitzat l'ascensor per poder moure's des del carrer de Vallès fins al passeig de Francesc Macià, connexió que si no ha de fer a través d'unes escales o una via amb 'molt pendent' cosa que li dificulta la seva mobilitat ja reduïda per una pròtesi a la cama i uns problemes cardíacs.

La veïna ha explicat a Cugat Mèdia la seva indignació per aquesta decisió, que també ha traslladat a l'alcalde, Josep Maria Vallès, a través del servei 'L'alcalde t'escolta', segons han confirmat des del consistori a aquest mitjà.

La petició de la veïna de tornar a obrir l'ascensor a persones no usuàries de l'aparcament (tot i tenir mobilitat reduïda, com passava fins abans d'aquest estiu passat) no es podrà, però, materialitzar. Promusa, que és la gestora de la instal·lació, li ha comunicat per carta, a la qual ha tingut accés Cugat Mèdia, que "aquest servei de manera no autoritzada i si consentida de facto, es feia servir fa un temps i va provocar diverses situacions i algun incident de seguretat a causa de l'ús, així com algunes queixes dels usuaris de l'aparcament. Per això es va haver de regular el seu ús". A la missiva, Promusa recorda que l'ascensor de l'aparcament del Monestir es troba dins d'una instal·lació destinada a donar un servei d'aparcament públic i que el seu accés està relacionat amb l'ús de l'equipament exclusivament i que els itineraris de vianants estan pensats com a vies d'evacuació, no tant per al trànsit de persones. Per tant, l'ús de lliure pas "incorre en un problema de responsabilitat civil en cas d'accident o incident, que no estaria cobert".

D'altra banda, el consistori ha hagut de descartar la possibilitat de donar una targeta "sense cap gestió ni tramitació pública prèvia, que pugui fer objectivable aquest fet, com podria ser la valoració objectiva del grau de l'afectació de la mobilitat personal (tot i l'obvietat de la situació) perquè seria susceptible d'interpretació de tracte de favor".

Ascensor de l'aparcament del Monestir que connecta amb el carrer de Vallès que queda per sota

Ascensor de l'aparcament del Monestir que connecta amb el carrer de Vallès que queda per sota / Foto: Google Maps




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.