Les motos de 125 cc ja no es podran conduir només amb 3 anys de carnet de cotxe

El govern espanyol exigirà als nous conductors a fer un curs obligatori i, a més, tots hauran de dur casc integral i guants homologats


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una motocicleta / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una motocicleta / Foto: ACN

El govern espanyol estableix que tots els nous conductors de ciclomotors de fins a 125 cc hauran de fer un curs obligatori. Aquesta és una de les principals modificacions que l'executiu ha anunciat aquest dijous, a més de l'obligatorietat de dur casc integral i guants homologats per als motoristes que circulin per carretera. El ministeri d'Interior també recomana l'ús d'airbag individual per a tots els motoristes d'alta cilindrada.

El ministre, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat durant la presentació del balanç de sinistralitat a la carretera del 2023 que aquests canvis entraran en funcionament a partir de "pròximes dates". D'aquest balanç, destaca que el 42% dels accidents són fruit d'una sortida de la via i bona part d'aquests no són conseqüència de l'excés de velocitat, l'ús de drogues i alcohol i el mòbil, sinó per la somnolència, que és "un problema de salut pública" a l'estat espanyol, on els ciutadans dormen un 10% menys que la mitjana europea.

En tot cas, hi ha 60.000 condemnes anuals per conduir sota els efectes de les drogues i l'alcohol, i per aquest motiu el ministre ha anunciat que s'incrementaran en un 10% els controls a les carreteres. Marlaska també ha assegurat que el seu executiu iniciarà un estudi per establir normes a la conducció automatitzada ni regularà la conducció acompanyada per a menors de 16 anys en cotxes, mai en camions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.