Sant Cugat planta cara a la pluja i inunda els carrers amb la nova cavalcada

La rua ha seguit el "timing" previst i ha aglutinat centenars d'infants per a l'entrega de cartes a plaça de l'Om


  • Comparteix:

La cavalcada de Reis, amb noves localitzacions, recorregut i format, ha finalitzat el recorregut amb èxit malgrat el plugim que ha acompanyat el vespre d'aquest 5 de gener. Milers de persones, segons la Policia Local, han acudit a la plaça de Victòria dels Àngels per veure arribar Ses Majestats. Un espectacle aeri, música i focs artificials han donat la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar amb els 30 anys del Teatre-Auditori com a teló de fons. Els Amics dels Veterans i la Regalèssia, l'Ajuntament i 180 voluntaris han fet possible una festa sense incidències.

El Rei Baltasar, el més reclamat pels infants a l'hora de demanar caramels, ha rebut les claus de la ciutat i ha felicitat els santcugatencs per tenir una ciutat "tan bonica i acollidora". Dit això, l'alegria dels nens i nenes s'ha desfermat a l'hora de buscar caramels, molts d'ells amb les bosses regalades per Cugat Mèdia.

El nou recorregut, més llarg i cèntric, ha permès que més santcugatencs, sobretot als balcons, hagin gaudit de la rua. Carrers com Lluís Companys, Rosselló i Sant Bonaventura han estat enguany testimonis d'una cavalcada on ha destacat la llum i el color. El Patí Hoquei, el Club Tennis Sant Cugat, la Penya Blaugrana i el Futbol Sala Sant Cugat han estat les entitats que han donat vida a les carrosses. També ha dinamitzat la cavalcada la música i els moviments de l'Escola Sant Cugat, Global Movement, Karabassà i Diables.

Petits i grans s'han mostrat satisfets amb la festa. Una rua que ha baixat revolucions a la Rambla del Celler, en el tram entre Puig i Cadafalch i l'avinguda de Cerdanyola, per atendre les demandes dels col·lectius amb necessitats especials i persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA). I a continuació, la vianantitzada avinguda de Cerdanyola ha recuperat el seu tram de cavalcada entre els aplaudiments dels veïns i veïnes del barri.

L'alegria també s'ha viscut dins l'església del Monestir amb l'adoració del Nen Jesús a càrrec de Ses Majestats. Els feligresos han celebrat amb especial il·lusió l'arribada dels Reis. El rei Baltasar, en declaracions a Cugat Mèdia, s'ha mostrat "molt content de ser a Sant Cugat" i de retrobar cada any les cares il·lusionants dels més petits.

Els més intrèpids han desafiat la pluja, i malgrat els paraigües, han fet cua per entregar la carta a Ses Majestats a la plaça de l'Om, una altra de les noves localitzacions, juntament amb l'arribada a la plaça de Victòria dels Àngels. Tot plegat una fórmula d'èxit, segons ha explicat l'alcalde, Josep Maria Vallès, que considera que l'Ajuntament "ha superat amb nota" la nova proposta de cavalcada. En la mateixa línia s'ha mostrat la regidora de Cultura, Núria Escamilla, que considera que el nou format de recorregut, més compactat i llarg, ha permès que un major nombre de santcugatencs gaudeixin la festa, i amb més llum, música i color.

La cavalcada s'ha desenvolupat sense incidències i seguint el "timing" previst, amb una durada de tres hores i quart. La festa ha comptat amb la feina de la brigada municipal, Policia Local, Protecció Civil, SEM i l'equip tècnic de l'Ajuntament.


Josep Maria Vallès

Ho hem aconseguit, perquè ciutats de l'entorn malauradament han hagut d'anul·lar la cavalcada. Hem tingut sort i jo crec que forma part de la màgia d'aquesta nit dels nens i nenes i dels propis Reis. Ha pogut lluir una cavalcada molt viscuda al carrer, sobretot a l'avinguda de Cerdanyola, l'espai més ampli vianantitzat a la ciutat. Ha estat molt bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.