Valldoreix celebra 60 anys de cavalcades i esquiva l'aigua

Malgrat que finalment no ha plogut, l'entrega de cartes s'ha acabat fent a cobert, a la sala de plens de l'EMD


  • Comparteix:

Valldoreix ha rebut els tres Reis d'Orient a la plaça de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat, on Ses Majestats han arribat amb un autobús públic. Allà han pujat als tradicionals cotxes clàssics descapotables per recórrer la vila, des de la Rambla de Mossèn Jacint Verdaguer fins a arribar a l'Església de l'Assumpció per fer l'ofrena al nen Jesús. Finalment, davant el risc de pluja, que a Valldoreix no ha aparegut, a diferència del centre de Sant Cugat, l'entrega de cartes d'última hora s'ha fet a la sala de plens de l'EMD i la festa ha acabat a l'Espai Garden, amb xocolata calenta i sopa miso per a tothom.

Malgrat que aquest divendres al migdia ha arribat a perillar per les previsions meteorològiques, la cavalcada ha transcorregut amb total normalitat a Valldoreix i segons el previst. Melcior, Gaspar i Baltasar han pujat cadascun en un cotxe clàssic descapotable i, acompanyats per una quinzena de carrosses d'entitats de la vila, han recorregut tota la Rambla de Mossèn Jacint Verdaguer fins a l'EMD, on han rebut els infants, ja ha cobert, que han volgut entregar la seva carta en persona. Abans, com cada any, han fet parada a l'Església de l'Assumpció de la Mare de Déu per fer l'ofrena al nen Jesús amb la representació per donar l'or, l'encens i la mirra al portal de Betlem.

Ja a l'EMD, el president, Juanjo Cortés, ha donat la benvinguda als Reis i ha recordat que les cavalcades a Valldoreix fa 60 anys que se celebren de manera ininterrompuda "gràcies a les entitats que la fan possible". Per la seva banda, el rei Gaspar ha recordat que els valldoreixencs viuen "en un poble molt bonic, però que entre tots han de cuidar-lo. Sa Majestat ha recordat que "cada estiu fa més calor, no plou, i hem de fer bon ús de l'aigua". I també ha volgut tenir un record, en el seu parlament, per a aquells infants "que no tenen la sort que tenim nosaltres" i que pateixen guerres.

Les entitats que hi han participat amb carrossa han estat: Família Carreras, Associació de Professionals i Comerciants de Valldoreix, Valldaurex, Casal Gent Gran, Club Esportiu Valldoreix, APV Colònia Montserrat, AV Vall d'Or, Veïns de Ca n'Enric, Joan Trabal, Associació de Voluntaris de Cultura Popular, AVV Progressistes-Acció Cultural, Teatre Espriral, Magma-La Serreta, Marxosos del Vallès, Valldoreix FC i VEN.


Juanjo Cortés

Ha estat casualitat però celebrem el 60è aniversari. Ha estat una cavalcada reeixida, aquest any ens feia molta il·lusió, hi ha hagut una gran participació de moltes entitats de Valldoreix, amb moltes carrosses, i hagués estat una llàstima que no es fes. La pluja que tant volem i necessitem ens ha respectat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.