Gilgal Solidari engega un projecte d'associats per millorar l'estructura de l'entitat

L'associació solidària celebra enguany el 10è aniversari amb una cinquantena de voluntaris que donen resposta a més de 800 nuclis familiars


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de tres voluntàries de Gilgal Solidari gestionant la secció del rober / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu de tres voluntàries de Gilgal Solidari gestionant la secció del rober / Foto: Cedida

Gilgal Solidari engegarà un projecte d'associats per millorar l'estructura econòmica de l'entitat. L'objectiu és enfortir l'organització 'una mica feble' amb la contractació de dues persones en règim de mitja jornada. I és que com explica a Cugat Mèdia la seva directora, Rebeca Galán, l'entitat se sustenta per una cinquantena de voluntaris que tiren endavant vuit projectes solidaris que donen resposta a més de 800 nuclis familiars de Sant Cugat. Gilgal Solidari celebra enguany el seu 10è aniversari com entitat formalment constituïda després de treballar des de 1977 a través de l'Assemblea Cristiana Gilgal Sant Cugat. La seva responsable ha participat aquesta setmana al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

Al llarg d'aquests 47 anys "hem madurat i hem entès que si volem ajudar, ens hem de buidar una mica de nosaltres mateixos. Hem entès que no volem caure en la idea de t'ajudo i d'alguna manera fem proselitisme" explica durant l'entrevista Rebeca Galán, en relació amb la seva vinculació amb l'església protestant. Galán defineix Gilgal Solidari com "una gran família, diversa i plural" on tothom hi té cabuda sigui com sigui i vingui d'on vingui. I és que madurar significa per Galán "aprendre a estimar d'una manera desinteressada de veritat, de cor. Això és un treball que s'ha de fer. Hem madurat a l'hora d'estimar i compartir vida", reflexiona la responsable de l'associació.

Rebeca Galán, directora general de Gilgal Solidari, durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat

Rebeca Galán, directora general de Gilgal Solidari, durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


L'entitat opera des del barri Sant Francesc - Monestir (a la plaça d'en Coll) però al llarg dels anys el seu treball comunitari ha anat "traspassant fronteres" i va més enllà d'aquesta zona, arribant també a santcugatencs d'altres indrets de la ciutat.

El primer projecte que van tirar endavant va ser el d'acompanyament a la infància i l'adolescència

El primer projecte que van tirar endavant va ser el d'acompanyament a la infància i l'adolescència / Foto: Cedida


Gilgal Solidari compta actualment amb 55 voluntaris que fan tasques molt variades per tirar endavant els vuit projectes que tenen. El primer va ser el d'acompanyament a la infància i l'adolescència, amb una vintena d'usuaris, que els va servir per conèixer moltes realitats santcugatenques i va donar peu a crear el projecte Amb tu, enfocat a l'adult. Més tard va arribar el naixement de l'acollida lingüística i el rober solidari, entre d'altres, que és el que més èxit i demanda té actualment i que dona resposta a 520 nuclis familiars en un local municipal ubicat al carrer de Borrell. "Hem d'estar orgullosos perquè Rubí, Sabadell, Cerdanyola... ens truquen els seus serveis socials per conèixer com funciona el rober perquè és com una botiga. És molt dolça l'acollida que fem i som un referent al Vallès. De fet, és el rober municipal de Sant Cugat" explica Galán, que recorda que només per aquest servei necessiten una quinzena de voluntaris.

La majoria d'usuàries de Gilgal Solidari són dones nouvingudes

La majoria d'usuàries de Gilgal Solidari són dones nouvingudes / Foto: Cedida


Els principals usuaris de Gilgal Solidari són, sobretot, dones nouvingudes i nuclis familiars. Galán explica, però, que en els darrers anys també han vist incrementat el nombre d'homes sense llar que han requerit de la seva ajuda perquè com recorda la directora del centre, la pobresa, lluny de millorar a Sant Cugat, s'ha vist incrementada. "La necessitat no minva, no. El sensellarisme està creixent, les dificultats econòmiques de la classe mitjana i baixa hi són presents. Hi ha moltes dificultats per comprar roba, hi ha molta pobresa energètica i estem patint molt aquest impacte", explica Galán.

Gilgal Solidari també està fent des de l'estiu passat de Refugi Climàtic, atenent, sobretot homes sense llar

Gilgal Solidari també està fent des de l'estiu passat de Refugi Climàtic, atenent, sobretot homes sense llar / Foto: Cedida





Rebeca Galán

Hem d'estar orgullosos perquè Rubí, Sabadell, Cerdanyola... ens truquen els serveis socials per conèixer com funciona perquè clar és com una botiga. És molt dolça l'acollida que fem i som un referent al Vallès. De fet, és el rober municipal de Sant Cugat.

Rebeca Galán

La necessitat no minva. El sensellarisme està creixent, les dificultats econòmiques de la classe mitjana i baixa hi són. Hi ha moltes dificultats per comprar roba, hi ha molta pobresa energètica i estem patint molt aquest impacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.