L'Ajuntament compra un edifici plurifamiliar del barri de Sant Francesc per ampliar l'habitatge protegit

És la primera vegada que el consistori compra un edifici sencer amb la fórmula del tanteig i retracte


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha adquirit un edifici plurifamiliar del barri de Sant Francesc amb l'objectiu d'incorporar-lo al parc d'habitatge protegit. Es tracta d'un immoble amb quatre habitatges i dos locals comercials que actualment té llogaters i que el consistori ha comprat per 630.000 euros amb la fórmula del tanteig i retracte. És la primera vegada que l'Ajuntament utilitza aquest sistema per adquirir un habitatge plurifamiliar. Ara, la intenció és estudiar cada cas dels llogaters actuals segons vagin vencent els contractes i mantenir aquells que necessitin un lloguer assequible.

Precisament, segons ha informat l'Ajuntament, l'operació permetrà evitar una possible expulsió dels actuals llogaters. I és que la majoria dels residents actuals tenen un contracte de lloguer que expira en els propers mesos.

L'adquisició es cofinançarà entre Promusa i l'Ajuntament, tot i que s'estudia la possibilitat que la part del consistori l'assumeixi una cooperativa sense ànim de lucre que també s'encarregaria de la gestió i el manteniment de l'edifici.

Tot plegat ha de servir per ampliar el parc d'habitatge protegit i en aquest cas s'ha fet servir la modificació del PGM aprovada el 2020 que inclou el dret de tanteig i retracte i també que el 30% dels habitatges de les noves promocions siguin protegits.

Fins ara, l'Ajuntament només havia utilitzat el 'tanteig i retracte' quan els grans tenidors -especialment entitats bancàries- venen pisos en execució hipotecària, en col·laboració amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya. El consistori també recompra habitatges d'antigues promocions de venda de Promusa per destinar-los a lloguer protegit.

En tots dos casos es tracta de mecanismes per incrementar el parc d'habitatge assequible a la ciutat, que se suma a la mateixa construcció de promocions públiques. Per aquest mandat, l'equip de govern ha anunciat la construcció de 300 nous immobles.

En un comunicat, tant l'alcalde, Josep Maria Vallès, com el regidor d'Habitatge, Francesc Duch, han destacat el compromís del govern amb l'habitatge assequible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.