S'incrementa la vigilància de les infraccions a l'Anella Verda

Un vehicle amb lector de matrícules i una càmera mòbil sancionaran els infractors


  • Comparteix:

Imatge del vehicle lector de matrícules / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del vehicle lector de matrícules / Foto: Cugat Mèdia

Un vehicle lector de matrícules i una càmera mòbil vigilaran les infraccions a l'Anella Verda, especialment al carril bici per evitar que vehicles a motor ocupin o accedeixin a aquest espai segregat. Es tracta d'un cotxe que ja fa servir Promusa per controlar les zones d'estacionament regulat que a partir d'aquest dijous també vigilarà les infraccions a l'Anella Verda. A més, abans de l'estiu s'instal·larà una càmera mòbil, que podrà anar canviant d'ubicació, també amb l'objectiu de sancionar els infractors. Aquest tipus d'infraccions són greus i poden comportar multes d'uns 200 euros.

L'objectiu de tot plegat; com ha destacat aquest dimecres el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell; és reforçar la seguretat dels ciclistes. Inicialment aquests dos sistemes actuaran a l'Anella Verda, però la intenció és poder-ho estendre a altres zones del municipi.

Es tracta, ha especificat Picornell, de "modernitzar els mecanismes de control". I és que alguns trams del carril bici de l'Anella Verda comptaven amb pilones per separar-lo de la circulació de vehicles motoritzats, que es van retirar per permetre el pas de vehicles d'emergència en cas de necessitat.

El tinent d'alcaldia i l'inspector en cap de la Policia Local

El tinent d'alcaldia i l'inspector en cap de la Policia Local / Foto: Cugat Mèdia



Com es multa?


Tant en el cas del vehicle lector de matrícules, que ja es fa servir per a les infraccions d'estacionament irregular, com amb la càmera mòbil, que està pendent de l'autorització de la Generalitat; la informació es registra de manera automatitzada però és verificada per un agent, que és qui tramita la sanció corresponent.

Sant Cugat compta; segons ha xifrat el cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré; amb unes 200 càmeres entre les de mobilitat, les de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), les de control d'accés a les zones de vianants i les de seguretat ciutadana. La gestió de totes elles està centralitzada, però cadascuna compta amb una autorització per a un ús específic i estan programades per això. En el cas de la càmera mòbil que s'ha de posar en funcionament els propers mesos, el seu ús està vinculat a la identificació d'infraccions de trànsit.

Vehicle amb lector de matrícules per detectar infraccions

Vehicle amb lector de matrícules per detectar infraccions / Foto: Cugat Mèdia



Fins ara, a l'Anella Verda es registren poc més d'un centenar de multes per infraccions relacionades amb el carril bici, segons ha quantificat el tinent d'alcaldia.

A més, Sant Cugat compta amb un protocol per comunicar els casos d'assetjament a ciclistes. Des de l'equip de govern estan valorant els resultats d'aquesta experiència.








Bernat Picornell

El que fem és modernitzar els mecanismes de control perquè l'Anella Verda sigui un bon carril ciclable. Esperem que tingui un efecte i els ciclistes se sentin segurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.