Sant Cugat comença l'any amb un lleuger repunt del consum d'aigua

La ciutat va registrar una despesa de 199 litres al gener per habitant i dia


  • Comparteix:

El consum d'aigua a nivell municipal representa el 2,5% del total del municipi 7/ Foto: Cugat Mèdia

El consum d'aigua a nivell municipal representa el 2,5% del total del municipi 7/ Foto: Cugat Mèdia

El municipi va començar el 2024 amb una despesa d'aigua de 199 litres per habitant i dia, dos litres més que el consum registrat al desembre. Tot i aquest lleuger increment del consum, Sant Cugat continua situant-se per sota del topall de 206 litres. Amb l'augment del mes de gener, la ciutat està per sota dels 202 litres que es registrava dotze mesos abans. El repunt trenca el descens de consum de tres mesos consecutius que s'havia viscut en l'últim trimestre de l'any.




Més ajudes per a la sequera

En el marc del ple monogràfic sobre la sequera i el canvi climàtic, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avançat que els pressupostos del 2024 preveuen 1.045 milions per combatre la "sequera més important que s'ha viscut". El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha remarcat els ajuts a determinats sectors i municipis i ha recordat que s’està treballant per "flexibilitzar" el règim sancionador perquè és tingui en compte "qui està fent els deures i qui no".

La Generalitat revisa el tancament de les piscines a l'estiu

Mascort explicava aquest dilluns a TV3 que treballen en un cens de refugis climàtics de cara a l'estiu i ha apuntat que aquest cens podria incloure piscines municipals. Aquesta premisa vindria a solucionar les demandes dels ajuntaments, com el de Sant Cugat, que reclamen no tancar les piscines municipals en els mesos de calor per la seva funció social i també, en termes de salut.

L'Ajuntament està pendent de com es dirimeix aquest assumpte i també està a punt de fer el decret que tancarà les dutxes de tots els equipaments esportius municipals, tret d'aquells on aquell dia es disputi competició federada.

Reserves d'aigua en emergència

Els embassaments estan al 15% de la seva capacitat, un punt percentual per sota del gener (16%) i nou menys que a l'agost (24%). L'emergència en fase 1 fixa una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia, en fase 2 de 180 litres i de 160 litres en fase 3, que seria emergència extrema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.