La Xarxa i la Federació de Ràdios Locals, reconeguts als Premis RAC per impulsar la ràdio en català

Cugat Mèdia forma part de les dues entitats, que van rebre aquesta menció especial del jurat


  • Comparteix:

Foto de família de tots els guardonats en la gala dels Premis Ràdio Associació al Palau de la Música / Foto: ACN (Eli Don)

Foto de família de tots els guardonats en la gala dels Premis Ràdio Associació al Palau de la Música / Foto: ACN (Eli Don)

La Xarxa i la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, de les quals forma part Cugat Mèdia, han rebut una menció especial per part del jurat dels Premis Ràdio Associació de Catalunya (RAC) per impulsar la ràdio en català. Aquesta 24a edició dels Premis RAC, en una gala al Palau de la Música, també va servir per celebrar el centenari de la ràdio a Catalunya. El 'Tot Costa' de Catalunya Ràdio i les transmissions esportives de RAC1 han rebut aquest dilluns el premi a Millor Programa de Ràdio ex aequo.

Gemma Peris, presidenta de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i directora de Ràdio Tàrrega; i Marc Melillas, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), van ser els encarregats de pujar a l'escenari a recollir la menció en nom de totes les emissiones locals que formen part de les dues entitats.

El jurat també ha reconegut el pòdcast 'La ronda perversa', de Radiofònics en la categoria d'Innovació i el programa 'D'on ets tu?', de Ràdio 4, en la d'Inclusió. Pel que fa al Millor Programa de Ràdio Local s'ha reconegut 'El Dominical', de Ràdio Arenys.

Pérez, Genescà i Godó: mencions d'honor

En l'apartat de mencions d'honor, el jurat, a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, ha acordat atorgar-los a Carles Pérez, "per la seva trajectòria com a locutor i guionista en diversos espais de Catalunya Ràdio, que va ser cap de programes durant la recuperació en democràcia de Ràdio Associació ara fa 40 anys"; a Josep Genescà, fundador i director de Ràdio Puig-reig que "des de 1991 ha impulsat el debat i la divulgació de la radiodifusió a través de l’organització de la jornada anual 'Fòrum 10 Comunicació'", i a Carles Godó, responsable del Sistema Informàtic d'àudio i veu institucional de RAC1 per "la seva activitat en aquesta emissora i en d'altres, i pel divers i complet conjunt de funcions que hi ha desenvolupat".

El jurat està presidit per Carles Solà, i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit.

Una gala dedicada al centenari de la ràdio

La gala de lliurament de premis i 'Gala del Centenari' s'ha celebrat al Palau de la Música Catalana, presentada i dirigida pel periodista Jordi Basté. Enguany s'ha celebrat també en unes dates diferents de les habituals en motiu d'aquesta efemèride. L'encarregat de cloure l'acte, que ha durat prop de dues hores, ha estat el president del Govern, Pere Aragonès, que ha aprofitat per destacar "la bona salut" de la ràdio en català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.