Sant Cugat amb Palestina carrega contra el posicionament del govern en el conflicte a Gaza

La plataforma també ha demanat que els grups polítics de Sant Cugat es posicionin també


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cedida

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cedida

'Des de Sant Cugat amb Palestina volem assenyalar el blanquejament de l'estat sionista d'Israel que Junts va intentar fer, sense èxit, al ple de dilluns passat'. Així de contundent s'ha mostrat la plataforma en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimarts a Cal Temerari. En declaracions a Cugat Mèdia, la membre del grup Clàudia Paskins també ha criticat 'la hipocresia amb què fan una crida a la defensa de la pau i la posició de neutralitat' del govern. En aquest sentit, des de Sant Cugat amb Palestina també ha demanat que 'els grups polítics de Sant Cugat es posicionin a favor o en contra del genocidi de tot un poble'.

En el manifest que el grup ha llegit durant la roda de premsa, la plataforma ha criticat especialment la contramoció presentada per Junts sobre la guerra, que titllen de "tota una declaració d'intencions". Lamenten que "no va fer cap esment al genocidi, ni al setge, ni al bloqueig d'aliments i aigua a Gaza, ni al bombardeig indiscriminat".

D'altra banda, la plataforma també ha volgut posar de manifest "la intenció de Junts de desprestigiar la mostra de solidaritat i denúncia de l'extermini del poble palestí en intentar relacionar aquestes amb l'antisemitisme".

Sant Cugat amb Palestina

Sant Cugat amb Palestina és un grup de suport al poble palestí format l'octubre passat per veïns i veïnes de la ciutat. L'objectiu de la plataforma és donar a conèixer el que està passant i promoure la participació de la ciutadania. Han organitzat jornades informatives, han realitzat accions de boicot dins de la campanya internacional 'Boicot, Desinversions i Sancions' (BDS) i han participat a l'acte reivindicatiu contra la censura rebuda a les escoles per part de l'Ajuntament.

Altres col·lectius de la ciutat com la Unipau, Centre Delàs, Arran i Hora bruixa, entre altres, també s'han unit a la plataforma Sant Cugat amb Palestina.


Clàudia Paskins

Des de Sant Cugat amb Palestina volem assenyalar el blanquejament de l’estat sionista d’Israel que Junts va intentar fer, sense èxit, al ple de dilluns passat. Volem assenyalar la hipocresia amb que fan una crida a la defensa de la pau i la posició de neutralitat en aquest conflicte



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.