Una autoescola de Sant Cugat està implicada en el presumpte frau dels carnets de conduir


  • Comparteix:

La Federació d'Autoescoles de Barcelona demana que no es mantingui el precinte cautelar dels establiments

La Federació d'Autoescoles de Barcelona demana que no es mantingui el precinte cautelar dels establiments

Les autoescoles Garcaz de Sant Cugat han hagut de tancar les seves portes per la seva presumpta implicació en un delicte de frau per obtenir el carnet de conduir de forma irregular. Des de la Federació d'Autoescoles de Barcelona, però, han demanat que no es mantingui el precinte dels establiments com a mesura cautelar ja que el tancament indefinit, diuen, és incompatible amb la presumpció d'innocència i perjudica tant les autoescoles com els seus treballadors i els alumnes.

Els dos establiments que té a Sant Cugat l'autoescola Garcaz han tancat les portes, com a conseqüència de la seva presumpta vinculació amb una xarxa de frau massiu per obtenir el carnet de conduir de forma irregular. En el marc de l'operació 'Xuleta', la Guàrdia Civil ha clausurat un total de 47 autoescoles de Catalunya i ha detingut 24 persones, considerades les màximes responsables de la xarxa. 60 persones més han passat a disposició judicial, la majoria de les quals són propietaris dels centres que, segons la investigació, facilitaven les respostes de les proves a canvi de diners.

Des de la Federació d'Autoescoles de Barcelona (FAB), però, han sol·licitat que no es mantingui el precinte dels establiments com a mesura cautelar, ja que consideren que les imputacions han quedat desvirtuades i que el tancament indefinit de les autoescoles és incompatible amb la presumpció d'innocència.

A més, la FAB desmenteix les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre els càrrecs que s'han imputat a les autoescoles de Barcelona. Segons la Federació, aquests establiments han estat imputats pels càrrecs de suborn i revelació de secrets, unes acusacions contra les quals ja s'ha presentat recurs, i que per la FAB, no van cometre. Des de la FB expliquen les autoescoles presumptament implicades han reconegut que van adquirir un programa informàtic de tests a una empresa de València, confiant que era una empresa seriosa i que venia aquest material a autoescoles de tot l'Estat amb el coneixement de la Direcció General de Trànsit i amb factures oficials. És per tot això que la FB assegura que les autescoles 'no tenien cap motiu per sospitar que l'empresa que comercialitzava els tests fes cap activitat il·legal'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.