El 8-M es fa sentir a Sant Cugat: 'No volem les molles, volem el pa'

Mig miler de persones ha sortit al carrer en la manifestació del Dia Internacional de les Dones


Temes relacionats

'Cal transformar estructures, institucions i consciències per poder avançar en la consecució de territoris equitatius' ( 8/mar/24)


  • Comparteix:

El 8-M ha aplegat aquest divendres mig miler de persones que ha recorregut els carrers de Sant Cugat en una manifestació que ha fet un clam contra el conformisme. 'No volem les molles, volem el pa i volem la rosa, i ho volem per totes', ha reivindicat el manifest d'una protesta que també ha posat el focus en la crisi habitacional, en les persones migrades i que ha reclamat l'alto el foc a Palestina. Sota el lema 'De la misèria a la ràbia, de la ràbia a la lluita', el Comitè 8-M ha posat en relleu el valor de la lluita feminista per assolir canvis reals a la societat.

La protesta ha començat a la plaça de Lluís Millet, davant l'estació d'FGC, on les encausades pel tall de vies del 8-M de 2018 han recordat que el seu judici serà al maig. S'enfronten a una petició de set anys de presó i a una sanció de més de 25.000 euros. Ha estat una acció que ha culminat amb el llançament de pintura a les escales i l'enganxada de cartells en suport de la seva causa.



El recorregut de la manifestació ha servit per condemnar l'especulació que, lamenten, exerceixen les immobiliàries. Una crítica que han escenificat amb l'enganxada de cartells als locals d'aquests negocis. També han dit la seva les dones migrants, que des del col·lectiu Abbya Yala han lamentat la doble discriminació a la qual s'enfronten.




La protesta ha acabat a la plaça d'Octavià, amb un pilar de dones a càrrec dels Castellers de Sant Cugat i una actuació dels Tabalers. També hi ha hagut espai per reclamar l'alto al foc a Gaza i per la llibertat del poble de Palestina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.