Les famílies podran estalviar-se fins un 85% del cost dels llibres de text en educació obligatòria a partir del 2007


  • Comparteix:

El programa de reutilització de llibres ja s'aplica en alguns centres de la ciutat

El programa de reutilització de llibres ja s'aplica en alguns centres de la ciutat

Les famílies catalanes podran estalviar-se un 85% del cost dels llibres de text a partir del curs 2007-2008 gràcies a la implantació del programa de reutilització de llibres. Així ho han explicat des del Departament d'Educació de la Generalitat, que asseguren que d'aquesta manera, la despesa mitjana mínima per cada fill podria passar de 1.700 euros a 250. Des de la Coordinadora d'AMPAS de Sant Cugat valoren molt positivament el projecte, que ja s'aplica en alguns centres de la ciutat.

82,000 alumnes de 360 centres de primària i secundària de tot Catalunya es beneficiaran ja el proper curs del programa de reutilització de llibres de text que s'iniciarà en una primera fase de manera experimental.

Des de la Coordinadora d'AMPAS de sant Cugat han fet una valoració molt positiva de la proposta. Escoltem el president de la Coordinadora d'AMPAs de Sant Cugat, Ernest Ferran.

Ernest Ferran

És molt positiva. Des de les AMPES ja s'havien fet aquest tipus d'iniciatives i ens alegrem que s'endeguin aquest tipus de polítiques.


Els mateixos centres educatius compraran els llibres, que els alumnes els podran utilitzar durant tot el curs, sempre amb el compromís de conservar-los en bon estat perquè el curs següent puguin ser utilitzats per un altre estudiant. En aquest sentit, es preveu que en educació primària els llibres tinguin una vida de tres cursos i quatre en l'ESO. D'aquesta manera, s'educa els alumnes en la importància de l'ús racional i sostenible dels recursos. Ernest Ferran ha recordat que a Sant Cugat ja hi havia centres que portaven a terme amb èxit programes com aquest.

Ernest Ferran

El CEIP Collserola ja fe tres o quatre anys que hem introduït un programa que es diu 'Papir'. El llibre d'un alumne es va recuperant, a final de curs es revisa, i l'any següent un altre estudiant el rep amb perfectes condicions.


El govern català invertirà 1,2 milions d'euros el proper curs en la primera fase experimental del programa de reutilització de llibres. De cara al curs 2007-2008, la previsió és augmentar aquesta xifra un 40% i arribar fins a 500 centres, tant públics com privats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.