Més de 10.000 persones han gaudit de la 'Sant Cugat, Capital de la Sardana'

La programació ha comptat amb un pressupost de 80.000 euros per part de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge d'una de les activitats celebrades / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'una de les activitats celebrades / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Més de 10.000 persones han participat en les activitats emmarcades dins de la celebració de 'Sant Cugat, Capital de la Sardana'. En els últims 12 mesos, la ciutat ha acollit una cinquantena d'activitats gràcies a la col·laboració entre l'Entitat Sardanista, Som Sardana i l'Ajuntament de Sant Cugat. La programació, destinada a ampliar la difusió i el prestigi social de la sardana, ha comptat amb un pressupost de 80.000 euros per part de l'Ajuntament, així com amb la implicació del teixit associatiu de la ciutat.

D'entre totes les activitats, les més multitudinàries han estat els cursets de sardanes a les escoles (amb 1.410 alumnes), el lliurament de premis de la Capitalitat de la Sardana (amb 920 assistents), el Concert dedicat a la Sardana (amb més de 900 oients), la Trobada Sardanista d'equipaments Cívics al Parc Ramon Barnils (amb més de 600 participants), i el Concurs de Colles Sardanistes (amb prop de 500 balladors i balladores).

A més, coincidint amb la Capitalitat, s'han editat dos llibres, 'La Sardana en vers', amb 500 exemplars venuts, i 'El moviment sardanista, passat i present a Sant Cugat del Vallès', amb 2.000 unitats venudes.

Manresa va prendre el relleu a Sant Cugat com a Capital de la Sardana 2024 en un acte celebrat 16 de març passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.