Inquietud per la falta d'aparcament per al veïnat de Mira-sol quan es posi en marxa la piscina

L'Ajuntament ha explicat al Consell de Barri que estan estudiant amb l'àrea de Mobilitat d'ampliar la zona verda d'aparcament per als residents


  • Comparteix:

Les obres del Complex Aquàtic de Mira-sol avancen a bon ritme / Foto: Ajuntament

Les obres del Complex Aquàtic de Mira-sol avancen a bon ritme / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament està estudiant d'ampliar la zona verda d'aparcament a més carrers de Mira-sol. Aquesta ha sigut la resposta del president del Consell de Barri, Albert Salarich, davant el neguit de diferents veïns que asseguren que ara ja els costa aparcar prop de casa seva per culpa de les persones que van a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), i que temen que encara serà pitjor quan es posi en marxa la piscina del Complex Aquàtic del barri, les obres del qual avancen a bon ritme. Aquest ha sigut un dels temes principals que s'ha parlat al Consell de Barri de Mira-sol, junt amb la posada en marxa d'un canal de Whatsapp per informar els veïns de les novetats del districte, i de la designació de Josep Lluís Lolo, membre de l'Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener, com a representant del Consell de Barri al Consell de Ciutat.

Salarich ha explicat que ja han parlat amb representants de la UIC i de l'HUGC per exposar-los aquest problema amb l'aparcament i que estan en el camí de trobar una solució consensuada, que en gran part passarà per eliminar places d'aparcament lliure i convertir-lo en places de zona verda, a la qual els residents tindran preferència.

Preocupació per la mobilitat al barri

El president del Consell de Barri, però, ha explicat a Cugat Mèdia que els preocupa tota la mobilitat del districte, ja que durant la sessió del consell han sortit altres neguits, com l'excés de velocitat dels vehicles en determinades zones de Can Mates, o la petició que l'avinguda de Madrid es converteixi en una via de sentit únic. Segons Salarich, des de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament s'està estudiant tot en conjunt.

Compliment del 90%

El primer consell del 2024 ha començat explicant el grau de resolució de les peticions fetes en l'anterior sessió, del novembre passat, que ha sigut del 90%. S'ha explicat que les obres del Complex Aquàtic estan anant sobre el calendari previst, és a dir, que les obres de la primera fase han d'acabar abans de finals del 2024, i el 2025 ja es podrà obrir al públic. I també s'ha comentat el retard en les obres de col·locació de les pantalles acústiques de l'AP-7, però que entre l'abril i el maig ja es podran reprendre.

Francesc Duch, com a regidor de Participació, ha explicat que s'ha posat en marxa un nou canal de comunicació amb el veïnat de Mira-sol, que és un canal de Whatsapp, que se suma al canal de Telegram ja existent. De moment conviuran els dos, que emetran les mateixes notícies, i en un futur decidiran quin dels dos té més participació.

Càrrecs vacants

Albert Salarich, pel seu compte, ha exposat que s'ha escollit Josep Lluís Lolo, membre de l'Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener, com a representant del Consell de Barri al Consell de Ciutat. Pilar Gorina, representant del PSC, sense qüestionar l'elecció, ha plantejat que potser aquell càrrec hauria de ser votat o ratificat pel consell, cosa que Salarich ha respost que, davant la manca de propostes de persones per ocupar el càrrec, ell mateix li ho ha proposat a Josep Lluís Lolo. Hi havia un altre càrrec vacant, que és el de secretari de la junta del Consell de Barri, i en la sessió d'ahir, un veí, Josep Lozano, s'ha ofert per ocupar-lo, proposta que ha estat acceptada sense oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.