L'AFA La Mirada, sobre tornar el projecte a la Generalitat: 'S'estan traient el mort de sobre'

Afirmen que si l'Ajuntament torna la iniciativa de la construcció de l'escola al Govern, els mòduls s'allargaran molts més anys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la manifestació de famílies de La Mirada el 12 de setembre passat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la manifestació de famílies de La Mirada el 12 de setembre passat / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies de La Mirada estan molt sorpreses de l'anunci que ha fet l'Ajuntament a través dels mitjans de comunicació: proposa retornar a la Generalitat la iniciativa per licitar i construir el nou edifici de l'escola. Afirmen que el govern municipal es vol 'treure el mort de sobre' amb aquest moviment, que no els havien comunicat abans de fer-ho públic amb una entrevista del regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, al TOT Sant Cugat. Acusen Junts d''autoritaris' i de trencar una promesa electoral i un acord de ple, que és el de construir l'escola amb la màxima celeritat possible.


CRONOLOGIA DE LA MIRADA: LA HISTÒRIA INTERMINABLE

"Al setembre ningú parlava de la part econòmica, tot i que ja deien que faltaven diners a l'Ajuntament. Per tant, per què al setembre no van dir-ho [tornar la construcció a la Generalitat]? Aquesta és la pregunta número u. Per què hem d'arribar a l'abril perquè es comenci a parlar d'això? Això és el més sorprenent", ha explicat el president de l'AFA, Marc Gilabert, a Cugat Mèdia. Segons ell, "a cada problema nou, hi ha una excusa nova".

Per a Gilabert, "la construcció de La Mirada no deixa de ser un problema polític a la ciutat, i si li passo a la Generalitat em trec el problema de sobre".

En aquesta entrevista al TOT, Pedrós recorda que la competència de construir escoles a Catalunya és de la Generalitat. El 2017 el govern del PDeCAT d'aquell moment va signar un conveni amb el departament per avançar els diners de l'obra, precisament per accelerar la construcció.

Celeritat?

La sorpresa principal de l'AFA és que aquesta possibilitat l'Ajuntament l'havia "insinuat" en alguna reunió que havien tingut, però que sempre s'havia descartat perquè contradeia el principi de construir l'escola "tan aviat com sigui possible" a la qual tots els partits del ple es van comprometre el setembre de 2023.

Segons Pedrós, però, això no serà així, i a l'entrevista diu que ja ho han parlat amb els Serveis Territorials del departament d'Educació i que La Mirada està la primera a la llista d'escoles en mòduls provisionals a qui el govern català construirà un edifici nou. Marc Gilabert, però, no s'ho acabat de creure i considera que la decisió allargarà encara més anys l'estada en el mòduls provisionals, que va començar el curs 2016-2017.

Per tot plegat, les famílies de La Mirada tornen a reclamar que es reprenguin els tràmits per construir l'escola en la seva ubicació actual, el bosc de Volpelleres, i es descarti l'alternativa que ara mateix agrada més a Junts, que és la de la Guinardera.

CONSULTA ELS PROS I CONTRES DE LES TRES ALTERNATIVES A LA MIRADA


Marc Gilabert

Al setembre ningú parlava de la part econòmica, tot i que ja deien que faltaven diners a l'Ajuntament. Per tant, perquè al setembre no van dir això? Aquest és la pregunta número 1. Per què hem d'arribar a l'abril perquè es comenci a parlar d'això? Això és el més sorprenent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.