Ampliar el voluntariat i enfortir la junta, objectiu de la nova presidència de l'AECC a Sant Cugat

Esther Alòs deixa la presidència al capdavant de l'Associació Espanyola contra el Càncer i Alberta Fornesa pren el relleu de la nova etapa


  • Comparteix:

Esther Alòs (esquerra), fins ara presidenta de l'AECC, i Alberta Fornesa, nova presidenta de l'Associació Espanyola contra el Càncer a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Esther Alòs (esquerra), fins ara presidenta de l'AECC, i Alberta Fornesa, nova presidenta de l'Associació Espanyola contra el Càncer a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La delegació local de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) viu un moment de canvi amb un relleu a la seva presidència. Ester Alòs, que ha estat al capdavant de l'entitat els darrers sis anys, deixa pas a Alberta Fornesa, com a nova presidenta amb l'objectiu d'ampliar el nombre de voluntaris a la ciutat. Fornesa es pren el nou càrrec com un impàs amb la voluntat d'enfortir la junta directiva. Alòs i Fornesa han passat aquesta setmana pel programa 'Entitats' de Cugat Mèdia on han aprofitat per parlar de la 35a edició del Sopar Solidari, que arribarà el divendres 15 de novembre a la Masia Can Magí, i la Cursa Solidària, que tindrà cita el 21 de setembre, entre altres propostes.

ESCOLTA-HO

Alòs recorda els seus sis anys al capdavant de l'entitat "amb moments molt difícils perquè vam haver de passar la pandèmia i en aquest temps hem perdut dues persones de la junta, però alhora com una gran experiència personal gràcies també a una ciutat tan solidària com és Sant Cugat". És per això que Alberta Fornesa, que porta a l'equip d'Alòs des de l'inici, ha pres la decisió de fer un pas endavant. "El que jo vaig considerar és que l'associació no podia quedar sense ningú i jo faré el relleu a l'espera que puguem aconseguir més voluntaris i més membres a la junta. M'ho prenc com una situació de traspàs", ha explicat a Cugat Mèdia. Fornesa i Alòs han dit que en un futur esperen poder tenir una seu física a Sant Cugat per poder atendre les persones i que sigui un punt de trobada per ampliar les propostes d'activitats.

La tasca de l'AECC

A Sant Cugat, sobretot, l'entitat tira endavant campanyes de prevenció relacionades amb molts tipus de càncer; així com la captació de fons, a través de sopars solidaris, la cursa Metres de Vida, que enguany arribarà a la 4a edició, i la Caminada contra el càncer de Mama, entre d'altres. A partir de 2025, l'entitat es marca l'objectiu d'instaurar a Sant Cugat les Rutes Saludables, tant per a malalts com per a familiars, amb l'objectiu de fomentar hàbits de vida saludable.

Donació de cabell

Una de les iniciatives que també acullen des de la delegació local és el préstec de perruques de cabells naturals per a malalts que el perden a causa dels tractaments. En aquest sentit, l'entitat ha explicat que es poden fer donacions a les perruqueries de la ciutat Manolo Guillén, Raffel Pagès, Oh Sant Cugat CDB i Perruqueria Art Estilisme. I és que el preu d'una perruca de cabells naturals oscil·la entre els 3.000 i 4.000 euros, segons apunta l'entitat.

RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA


Alberta Fornesa

El que jo vaig considerar és que l'Associació no podia quedar sense ningú i jo faré el relleu a l'espera que puguem aconseguir més voluntaris i més membres a la junta. M'ho prenc com una situació de traspàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.