El racisme, el gènere i el plaer vertebren el 2n Congrés per la Pau - Arcadi Oliveres

El Casal de Torreblanca acull la proposta, amb la participació de l'escola Avenç, l'institut Leonardo i Cugat Mèdia


Temes relacionats

El bullying i la discriminació centren el debat del primer Congrés de Joves per la Pau-Arcadi Oliveres ( 5/mai/23)


  • Comparteix:

Imatge de la primera edició del Congrés / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la primera edició del Congrés / Foto: Cugat Mèdia

La islamofòbia, l'antiracisme, el gènere, les masculinitats diverses, el plaer i l'autoconeixement són els temes que centraran el 2n Congrés de Joves per la Pau - Arcadi Oliveres, que tindrà lloc del 22 al 24 de maig al Casal de Torreblanca, i comptarà amb la participació de l'Escola Avenç, l'institut Leonardo da Vinci i l'institut rubinenc Estatut. La proposta, que compta amb la col·laboració de Cugat Mèdia, pretén crear espais de reflexió, intercanvi i accions enfocades a educar per la pau.

Algunes de les activitats d'enguany són una ponència de Personaje Personaje per explorar les connexions amb els eixos de temps, gènere, raça i territori, entre d'altres; diversos tallers sobre sexualitats, masculinitats, pressió estètica i grassofòbia; una ponència amb Firdaous sobre la islamofòbia de gènere; un taller sobre desmitificació de la pornografia i un taller de diversitat de gènere i sexual, entre d'altres propostes.

Dins d'una activitat sobre masculinitats diverses, Cugat Mèdia conduirà la creació d'un pòdcast, que es registrarà en directe i amb públic en viu, per reflexionar sobre com es construeix la masculinitat, l'impacte dels rols i estereotips de gènere, la relació entre masculinitat i violència i, finalment, sobre el paper dels homes en el feminisme.

Arcadi Oliveres

El santcugatenc Arcadi Oliveres va ser un dels impulsors de la Unipau i en va ser el president fins al dia de la seva mort, fa tres anys. A banda d'això, també va tirar endavant el projecte Teixint Xarxes, un espai per promoure valors com la igualtat, la cooperació, la solidaritat, el respecte i l'autonomia en l'àmbit educatiu. El Congrés de Joves per la Pau neix arran d'aquest projecte.

La voluntat d'Arcadi Oliveres era promoure, a través de la Unipau, el coneixement i anàlisi crítica de la realitat, així com la participació activa del jovent com a protagonistes per fer possible una ciutadania responsable, respectuosa i compromesa amb la transformació social.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.