Els CAPs de la ciutat activen una campanya informativa per minimitzar els efectes de les altes temperatures


  • Comparteix:

El pla posa especial atenció en la gent gran i els col·lectius de més risc

El pla posa especial atenció en la gent gran i els col·lectius de més risc

Els CAPs de Sant Cugat i Valldoreix, i el centre sanitari de La Floresta han iniciat la campanya per informar la població dels riscos de les altes temperatures, dins el marc del Pla de Xoc engegat per la Generalitat. Aquesta campanya, que se centra en col·lectius com la gent gran, recomana sobretot beure aigua de forma continuada i no fer exercici en hores d'alta intensitat solar.

La fase 0 del pla de prevenció s'ha posat en marxa aquest mes i compta amb una campanya per informar els ciutadans de les conseqüències negatives dels cops de calor. Els centres recomanen no fer exercici físic entre el migdia i les quatre de la tarda, evitar el contacte directe amb el sol, beure aigua sovint i caminar per les zones amb ombra. Durant aquesta fase, els CAP també elaboraran un cens de les persones amb més risc.

El director del CAP de Valldoreix, Marc Matarodona, ha explicat que els centres s'han coordinat amb l'ajuntament per explicar a les residències de la gent gran quines mesures han de prendre per protegir-se de les altes temperatures.

Marc Matarodona

Ens coordinem amb l'ajuntament per informar dels riscos a les residències de gent gran


Durant el juliol i l'agost, s'intensificarà la campanya informativa i, en cas que augmentin les temperatures, s'activaran el conjunt d'accions específiques de les fases 1 i 2 per reduir els riscos en els col·lectius més vulnerables. Marc Matarodona ha explicat quines són les mesures concretes que prendrien els CAP si augmentessin les temperatures.

Marc Matarodona

En cas d'altes temperatures, utilitzem el cens que hem elaborat per comprovar que la gent amb risc es troba bé


Per tal de predir les situacions de risc, el pla també inclou una vigilància constant de les temperatures i els efectes que aquestes estiguin causant al conjunt de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.