Troben unes pintures de més de 100 anys d'antiguitat a l'ermita de Sant Cebrià


  • Comparteix:

La troballa ha anat a càrrec del personal del Centre de Restauració de Bens Mobles de la Generalitat

La troballa ha anat a càrrec del personal del Centre de Restauració de Bens Mobles de la Generalitat

Unes obres de rehabilitació a l'església de Sant Cebirà de Valldoreix han posat al descobert unes pintures murals, fins ara desconegudes, i que poden tenir entre 100 i 150 anys d'antiguitat. La descoberta ha estat feta pel personal del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, ubicat a la nostra ciutat, que està treballant en aquesta església amb l'objectiu inicial de restaurar el retaule major.

Les obres estaven centrades, inicialment, en la rehabilitació del retaule major de l'Església de St. Cebrià de Valldoreix. Però tota l'atenció s'ha centrat ara en les pintures murals descobertes al segon pis de la rectoria, l'edifici que es troba just darrera de l'Església i que a la vegada acull el museu de la zona.

Les pintures, que es calcula que tenen entre 100 i 150 anys d'antiguitat, representen les arcades d'un monestir i estaven tapades per unes altres pintures més modernes que dibuixaven exactament el mateix paisatge. Pere Rovira, responsable de les obres de restauració, ens parla de la situació actual de les obres de rehabilitació;

Pere Rovira

Ara estem en aquesta fase de porspecció i retirada de capes superficials, que hem fet només un primer estudi, i que comencem a treballar aquest mes de setembre per mirar de descobrir aquesta pintura de sota que eés molt interessant i molt maca


La segona fase de les obres de restauració començarà el mes de setembre i es desconeix fins quan s'allargarà. L'objectiu d'aquesta etapa serà conéixer l'origen, el significat i la vàlua d'aquestes pintures perquè de moment, tal i com reconeix el mateix Pere Rovira, se'n sap ben poca cosa;

Pere Rovira

En quan a les pintures murals de la rectoria és una incògnita i és un petit diamant en brut que s'ha de descobrir per veure quina és la seva vàlua total, perquè no existeix cap informació respecte a qui i per què es van fer i a quin valor i importància històrica tenen.


El que sí se sap és que les pintures murals van ser tapades fa 30 o 40 anys amb un dibuix idèntic. El desprendiment d'aquesta pintura més moderna ha estat, precisament, la causa que ha permès la troballa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.