La forta calor ha disparat un any la demanda d'aparells d'aire condicionat al municipi


  • Comparteix:

La demanda s'ha concentrat a principis de juliol i els comerços han tingut problemes per absorbir totes les peticions

La demanda s'ha concentrat a principis de juliol i els comerços han tingut problemes per absorbir totes les peticions

Les altes temperatures d'aquest estiu han provocat que la demanda d'aparells d'aire condicionat hagi estat i segueixi sent molt elevada. A diferència d'anys anteriors, però, aquesta demanda s'ha concentrat a finals de juny i principis de juliol, fet que ha suposat una acumulació de peticions difícils d'absorbir per les botigues d'electrodomèstics del municipi.

Un any més, els santcugatencs han apostat pels aparells d'aire condicionat i els ventiladors per combatre les altes temperatures de l'estiu. A diferència dels anys anteriors, però, la demanda d'aparells no ha estat significativa fins a finals de juny i durant el mes de juliol. Així ho ha explicat, al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, Francesc Tobella, propietari de la botiga d'electrodomèstics 'Milar Tobella'.

Francesc Tobella

Fins a mitjans de juny, la venda era molt més baixa que els anys anteriors. Però a partir del dia 15, hi ha hagut un increment gairebé impossible d'absorbir ja que les màquines no només s'han de vendre sinó també instal·lar.


Sobre la possibilitat que la Generalitat pugui penalitzar les famílies que abusin d'un consum elèctric per als seus aparells, Tobella ha afegit que els santcugatencs intenten comprar sistemes d'aire condicionat de baix consum, sempre i quan cobreixin les seves necessitats.

Francesc Tobella

La gent està bastant sensibilitzada sobre el consum, però no és determinant, ja que la gent primer vol allò que li cobreixi les necessitats. De fet, els sistemes Inverter, que són els que consumeixen menys, són els que més es venen.


Tot i això, el propietari ha matisat que s'estan venent molts aparells d'aire condicionat de conductes, que tenen un consum molt elevat. Segons Tobella, aquesta demanda és, en molts casos, l'única possible, ja que són els aparells que millor s'adapten a segons quins tipus d'habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.