El futur hospital prioritzarà l'atenció ambulatòria i cobrirà el 90% de la demanda sanitària de la zona


  • Comparteix:

El centre estarà gestionat per Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa

El centre estarà gestionat per Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa

El futur hospital que donarà servei a les poblacions de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal donarà especial rellevància a l'activitat ambulatòria i a les urgències, i comptarà amb tots els serveis d'un hospital general bàsic. Segons el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa, les dues empreses que gestionaran el centre, l'hospital permetrà cobrir el 90% de la demanda sanitària d'aquests tres municipis i comptarà inicialment amb 80 llits, ampliables a 150 o 200.

El futur hospital que donarà servei a les zones de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal i que posarà en marxa el departament de Salut de la Generalitat entre el 2006 i el 2009, estarà dotat amb tots els dispositius propis d'un hospital general bàsic, encara que prioritzarà l'atenció ambulatòria. Així ho ha confirmat el doctor Pere Vallribera, director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, un dels dos centres que, juntament amb Mútua de Terrassa, s'encarregarà de la gestió del nou hospital.

Vallribera assegura que ara s'estan elaborant les línies generals de la planificació del centre però que el que sí es pot avançar és que el nou hospital estarà dotat de tots els serveis d'urgències, de consultes externes i proves diagnòstiques. També hi haurà àrees pediàtriques i d'obstètrics i quiròfans de cirurgia major ambulatòria, amb els que s'espera cobrir entre el 60 i 70% de tota l'atenció quirúrgica de la zona. L'objectiu és atendre més del 90% de la demanda d'atenció especialitzada d'aquestes poblacions.

Dr. Pere Vallribera

La idea és la d'un centre amb tots els serveis d'hospital general bàsic, amb un fort pes cap a l'activitat ambulatòria. L'objectiu és cobrir més del 90 per cent de la demanda especialitzada de la zona.


En aquest sentit Vallribera ha assegurat que la idea inicial és que l'hospital aculli uns 6 o 7 quiròfans que puguin donar servei a la creixent població d'aquesta zona.

De la seva banda, el doctor Esteve Picola, director gerent de Mútua Terrassa, ha explicat que la intenció és crear un hospital amb capacitat d'ampliació, i ha assegurat que el centre donarà cabuda en una primera fase a uns 80 llits però que la xifra anirà augmentant a mesura que la població creixi. El nombre màxim de llits, diu, giraria entorn dels 150 i els 200.

Dr. Esteve Picola

L'hospital s'anirà ampliant amb el temps així com el nombre de llits. En una fase inicial tenim previst donar cabuda a uns 80 llits.


La ubicació del futur hospital encara està per determinar, tot i que ja s'ha apuntat que comptarà amb una superfície d'entre 20.000 i 30.000 metres quadrats. És per això que des del Consorci Sanitari de Terrassa asseguren que l'espai d'ubicació hauria de ser molt ampli ja que el centre tendirà a l'horitzontalitat.

Recordem que la construcció del futur hospital s'emmarca dins la nova planificació sanitària del Vallès Occidental del departament de Salut de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.