Detecten dos focus de cria del mosquit tigre a Cerdanyola


  • Comparteix:

El departament de Medi Ambient de la Generalitat i l'Ajuntament de Cerdanyola han detectat dos focus de cria del mosquit tigre a la ciutat vallesana. Un dels dos focus ja ha estat neutralitzat, mentre els equips especialitzats investiguen l'abast del segon per impedir la seva reproducció.

El primer focus, detectat al barri de Ca N'Antolí, ha estat neutralitzat ja que procedia d'una bassa abandonada. El segon, trobat a Bellaterra, encara no s'ha delimitat perquè és molt més difús. Els equips especialitzats continuen la recerca per impedir l'expansió de l'espècie.

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat va instal·lar a principis d'agost trampes per recollir els ous que posa el mosquit tigre a diverses ciutats del Vallès. L'acció està coordinada per un grup de treball format per la Generalitat i diverses administracions locals, entre les quals es troba Sant Cugat.

El mosquit tigre es va detectar l'estiu passat a Sant Cugat. L'espècie és d'origen asiàtic i cria habitualment als forats dels arbres, però, en el nostre entorn, es poden trobar ous i larves en qualsevol massa d'aigua petita i estancada com bidons, gerros, plats de testos, cubells o altres tipus de recipients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.